Όμιλος Ευρωκλινικής & ΠΟΑμΣΚΠ: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης και με αφορμή τη λειτουργία του νέου, εξειδικευμένου ιατρείου ΣκΠ, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) στις 11 Απριλίου 2022, 18:00-20:00, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ με θέμα «Οι επιπτώσεις της ΣκΠ στη ζωή των ασθενών και των οικείων τους».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η έγκυρη ενημέρωση τόσο των ασθενών όσο και των οικείων τους για τη συγκεκριμένη νόσο. Καταξιωμένοι επιστήμονες της Ευρωκλινικής Αθηνών και του «ΓΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παρουσιάσουν τα τελευταία ελληνικά και διεθνή δεδομένα για το στίγμα των ασθενών με ΣκΠ και τους παράγοντες επιβάρυνσης των φροντιστών τους, καθώς και για τις δυνατότητες βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους. Τις ομιλίες θα σχολιάζει η Eπίκουρη Kαθηγήτρια Nευρολογίας στο ΕΚΠΑ A΄ Nευρολογική Kλινική, Aιγινήτειο Nοσοκομείο, Αναγνωστούλη Μαρία.

Η Διευθύντρια Νευρολογικής Κλινικής Ευρωκλινική Αθηνών, Βάσω Ζησιμοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί πλέον Ειδικό Ιατρείο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, το οποίο προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα σε όλους αυτούς τους ασθενείς. Με αυτή την αφορμή, θα παρέχουμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα, σε όλα τα άτομα με ΣκΠ , μέλη των συλλόγων της ΠΟΑμΣΚΠ, ειδική προσφορά για τον έλεγχό τους, ο οποίος περιλαμβάνει εκτός από όλες τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και μία πλήρη ιατρική κλινική εξέταση και εκτίμηση από τον εξειδικευμένο νευρολόγο υπεύθυνο του ιατρείου».

H Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Βάσω Μαράκα, αναφέρει στο χαιρετισμό της: «Τα δύο προηγούμενα χρόνια όλη η ανθρωπότητα ταλαιπωρήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. Τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας επιβαρύνθηκαν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, καθώς έμειναν μέσα στα σπίτια τους φοβούμενοι τη λοίμωξη. Έχασαν τα ιατρικά ραντεβού τους και τις συνεδρίες αποκατάστασης και γέμισαν φόβο και ανασφάλεια. Με την επανεκκίνηση, ο Όμιλος της Ευρωκλινικής επέδειξε πρώτος ευαισθησία και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των Ατόμων με ΣκΠ. Μια όαση μέσα στην έρημο. Τα μέλη ενημερώθηκαν για την λειτουργία του νέου εξειδικευμένου στην ΣκΠ ιατρείου και την προνομιακή οικονομική προσφορά. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό, θα αφορά περιορισμένο αριθμό ατόμων και θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τον COVID-19. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν κάνουν προκράτηση της συμμετοχής τους επικοινωνώντας στο 2106416139 (Δευτ-Παρ, 09:00-17:00) ή στο mkt@euroclinic.gr, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.