CSR Hellas: Σεμινάρια σε 7 πανεπιστήμια στο πλαίσιο του 7ου Κύκλου του διαγωνισμού «Νίκος Αναλυτής»

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών/τριων σε 7 Πανεπιστήμια της Ελλάδος ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες, τα σεμινάρια με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης» του έβδομου κύκλου του Φοιτητικού Διαγωνισμού για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής», που πραγματοποιείται από το CSR HELLAS.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι ο Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης#13 που αφορά στη δράση για το κλίμα, δεδομένου ότι αναμφισβήτητα, η κλιματική αλλαγή αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας και ο αντίκτυπός της στην επίτευξη των άλλων στόχων είναι κρίσιμος. Ο 7ος κύκλος του Φοιτητικού Διαγωνισμού θα εστιάσει σε μία μόνο από τις διαστάσεις, τον κοινωνικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, καλώντας τις συμμετέχουσες φοιτητικές ομάδες στην ανάδειξη πιθανών λύσεων και προτάσεων όσον αφορά στην αντιμετώπιση και το μετριασμό των κοινωνικών συνεπειών της. Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής είναι η 20η Απριλίου ενώ ως προθεσμία υποβολής των εργασιών έχει οριστεί η Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.

Αναλυτικά τα υπό-ερωτήματα του διαγωνισμού στα οποία καλούνται να εστιάσουν οι ομάδες φοιτητών και φοιτητριών ΕΔΩ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία, προϋποθέσεις και δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό (με ή χωρίς ομάδα) ΕΔΩ

Όπως και στον 6ο κύκλο, τα βραβεία του διαγωνισμού θα σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων και των ευκαιριών ένταξής τους στον χώρο εργασίας, μέσω ευκαιριών απασχόλησης σε εταιρία-μέλος του CSR HELLAS σε θέση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. Τα μέλη των τριών ομάδων που θα διακριθούν θα λάβουν επίσης ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής ανοικτού προορισμού.