Havaianas: Υποστηρίζει τη δράση της Unicef στην Ουκρανία για την προστασία των παιδιών

Η Havaianas είναι το πρώτο brand στη Βραζιλία που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα συνεισφοράς της Unicef, με σκοπό τη μείωση των επιπτώσεων του πολέμου στις ζωές των παιδιών που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. 

Μια δωρεά 150.000 δολαρίων θα πραγματοποιηθεί για την υποστήριξη του οργανισμού Blue Dots, που δέχεται παιδιά και οικογένειες που πλήττονται στις ζώνες των συγκρούσεων.  

Σάο Πάολο, Μάρτιος 2022:  Τον περασμένο μήνα, πάνω από 1.5 εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι εγκατέλειψαν την Ουκρανία λόγω των συγκρούσεων – κατά μέσο όρο 55 άτομα ανά λεπτό.  Όσο η ανθρωπιστική κρίση αυξάνεται ραγδαία, η Unicef εργάζεται ασταμάτητα για να επεκτείνει τη δράση ζωτικών προγραμμάτων για την προστασία παιδιών και οικογενειών. Η Havaianas είναι η πρώτη Βραζιλιάνικη εταιρεία που συμμετέχει σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια. 

Η ανταπόκριση της Unicef μπροστά στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ουκρανία, επικεντρώνεται σε παιδιά και οικογένειες που βάλλονται καθημερινά, προσφέροντας βασικές υπηρεσίες όπως ιατροφαρμακευτική κάλυψη, εκπαίδευση, ασφάλεια, πόσιμο νερό και είδη ατομικής υγιεινής.  Προκειμένου να βοηθήσει όσους μεταβαίνουν σε γειτονικές χώρες, η Unicef δημιούργησε τα Κέντρα Blue Dots, που αποτελούν ασφαλή σημεία και παρέχουν βασικές πληροφορίες σε οικογένειες που ταξιδεύουν, εντοπίζοντας ασυνόδευτα παιδιά, είτε παιδιά που χωρίστηκαν από την οικογένειά τους, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους.

Με την υποστήριξη δωρεών από διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου τώρα του brand Havaianas, που συνεισφέρει με 150.000 δολάρια, η Unicef μαζί με ανθρωπιστικούς φορείς και τις τοπικές αρχές, δημιουργεί 26 Κέντρα Blue Dots σε Πολωνία, Μολδαβία, Ρουμανία, Λευκορωσία, Ουγγαρία και Σλοβακία, τέσσερα εκ των οποίων είναι ήδη σε λειτουργία.

Τα κέντρα αυτά, που είναι τοποθετημένα σε σημεία-κλειδιά στις διαδρομές μετανάστευσης, μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη σε 3 έως 5 χιλιάδες άτομα την ημέρα, παρέχοντας κάποιες βασικές υπηρεσίες. Τα Κέντρα Blue Dots προσφέρουν έναν ασφαλή και προστατευμένο χώρο για τα παιδιά, ώστε να μπορούν να ξεκουραστούν, να παίξουν, και απλά να είναι παιδιά, σε μια στιγμή που αντιμετωπίζουν το τραύμα της εγκατάλειψης των οικογενειών τους, των φίλων τους και όλων όσων τους ήταν οικεία. 

«Η Ουκρανία βασίζεται στη γενναιοδωρία και την υποστήριξη της παγκόσμιας κοινότητας για να προσεγγίσει παιδιά, εφήβους και οικογένειες, τόσο στην Ουκρανία, όσο και σε γειτονικές χώρες, των οποίων η ζωή και το μέλλον διατρέχουν κίνδυνο. Ένα ευχαριστώ στη Havaianas, που είναι η πρώτη Βραζιλιάνικη εταιρεία που συμμετέχει σε αυτήν την παγκόσμια προσπάθεια, για να σώσει ζωές και να εγγυηθεί για τα δικαιώματα κάθε παιδιού και εφήβου», αναφέρει ο Juan Ignácio Calvo, ο επικεφαλής των συνεργασιών και της συλλογής πόρων της Unicef Βραζιλίας. 

«Η Havaianas είναι μια αποκλειστικά ανθρώπινη μάρκα. Ένα brand που μπαίνει συνέχεια στη θέση των άλλων και αναπτύσσει συνεχώς πρωτοβουλίες με ιδρύματα όπως είναι το “Gerando Falcoes” και το “All Out”, προκειμένου να δημιουργήσει μια κοινωνία πιο ισότιμη. Ακόμα και ως Βραζιλιάνικη εταιρεία, έχουμε παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας σε αυτό που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και σήμερα, όλες οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται στην Ουκρανία. Όταν η Unicef μας παρουσίασε το έργο των κέντρων φιλοξενίας, δεν διστάσαμε να βοηθήσουμε. Σήμερα, μπορεί να είμαστε το πρώτο Βραζιλιάνικο brand, αλλά ανοίγουμε το δρόμο για πολλούς ακόμα, ώστε να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτή την προσφορά αλληλεγγύης», εξηγεί η Maria Jose de Martini, επικεφαλής του τμήματος Βιωσιμότητας και Φήμης. 

Η Havaianas και η Unicef συζητούσαν ήδη για άλλα projects, όταν παρουσιάστηκε η ανάγκη να βοηθήσουν τα κέντρα Blue Dots. «Η οικονομική δωρεά ήταν πιο επείγουσα, αλλά εξετάζουμε με τη Unicef την πιθανότητα δωρεάς υποδημάτων Havaianas για τους πρόσφυγες, καθώς πολλοί από αυτούς μοιράζονται το ίδιο μπάνιο και έχουμε λάβει αυτό το αίτημα από διάφορα σημεία», τονίζει η Maria Jose de Martini. 

Τα Κέντρα Blue Dots προσφέρουν βασικές υπηρεσίες όπως:

  • Γραφείο πληροφοριών και συμβουλευτικής 
  • Χώρο φιλοξενίας για παιδιά 
  • Υπηρεσίες ανάκτησης οικογενειακών δεσμών και οικογενειακή ανασυγκρότηση 
  • Χώρος για μητέρες και μωρά/ μικρά παιδιά
  • Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη 
  • Αντιμετώπιση περιπτώσεων βίας ή υγειονομικών συνθηκών και άλλων περιστατικών που απαιτούν εξειδικευμένη υποστήριξη
  • Παροχή πρώτων βοηθειών και στήριξη ψυχικής υγείας
  • Ασφαλείς χώρους ύπνου
  • Άρθρα έκτακτης ανάγκης 

Μάθετε περισσότερα για την προσφορά της Unicef στα παιδιά που πλήττονται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε?

Πέραν της υποστήριξης από brands όπως η Havaianas, η Unicef βασίζεται σε μια εκστρατεία βασισμένη στην αλληλεγγύη των ανθρώπων που επιθυμούν να συνεισφέρουν με διάφορους τρόπους για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία. 

Αν ενδιαφέρεστε να πραγματοποιήσετε μια δωρεά μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ