Lavazza: Nέες κάψουλες ουδέτερου άνθρακα συμβατές με αυθεντικές μηχανές Nespresso

Το πάθος και η αριστεία της Lavazza όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την καινοτομία βρίσκονται στην Ελλάδα στις νέες κάψουλες αλουμινίου που είναι συμβατές με τις αυθεντικές μηχανές Nespresso* και είναι αφιερωμένες στα εμβληματικά μείγματα καφέ που εκφράζουν και αναδεικνύουν την ιστορία και την τεχνογνωσία της μαμάς εταιρείας στο Τορίνο στην τέχνη της ανάμειξης καφέ.

Qualità Oro, Espresso Maestro Classico, Qualità Rossa, ¡Tierra! For Planet, Espresso Maestro Lungo, Espresso Maestro Ristretto, Espresso Maestro Dek και Crema e Gusto Classico συνθέτουν την πρώτη σειρά καψουλών αλουμινίου και ουδέτερου άνθρακα** της μάρκας που αντισταθμίζουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ένα νέο ορόσημο στη δέσμευση της Lavazza για βιωσιμότητα στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο παράγοντας όχι μόνο καφέ, αλλά έναν ενάρετο κύκλο που δημιουργεί οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αξία.

Η μοναδικότητα των εμβληματικών εμπορικών σημάτων της Lavazza χρησιμοποιεί το αλουμίνιο για να προσφέρει στους καταναλωτές το αδιαμφισβήτητο άρωμα και την ποιότητα των καλύτερων μιγμάτων καφέ της εταιρείας, ώστε να μπορούν να αναβιώσουν ξανά την απόλαυση του αγαπημένου τους καφέ με μηδενική επίδραση CO2**.

Οκτώ εμβληματικά μείγματα καφέ για να ικανοποιήσουν κάθε διαφορετική γεύση και τις ανάγκες όλων των φαν του καφέ:

  • Qualità Oro: κομψό, με φρουτώδεις και λουλουδένιες νότες. Οι καλύτερες ποικιλίες arabica από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Προσεχτικά επιλεγμένες, αναμεμειγμένες και καβουρδισμένες που αγγίζουν την τελειότητα. Το αποτέλεσμα είναι το πάντρεμα των καλύτερων κόκκων καφέ arabica, όντας εμπλουτισμένοι με φρουτώδεις και λουλουδένιες νότες.
  • Espresso Maestro Classico: νότες δημητριακών, ισορροπημένες με λίγη οξύτητα και μια επίγευση από μπισκότα. 100% Arabica από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Έχοντας έμπνευση από ζωντανές ιταλικές πόλεις, η επιλογή, η ανάμειξη και το ψήσιμο που χρησιμοποιούνται είναι η καθαρή έκφραση της δεξιοτεχνίας του καφέ.
  • Qualità Rossa: ισορροπημένος εσπρέσο με γεμάτο σώμα και με επίγευση αποξηραμένων φρούτων. Μια δόση ιταλικής χαράς, μια κάψουλα που περικλείει τον ιταλικό τρόπο ζωής: απλά βάλτε τα χείλη σας στο φλιτζάνι και όλα θα είναι υπέροχα.
  • ¡Tierra! For Planet: βιολογικός, με φρουτώδεις νότες. Arabica από την Κεντρική και Νότια Αμερική, με νότες μπισκότου. Μέτριο ψήσιμο για απαλή επίγευση σοκολάτας. Το Tierra! Το For Planet αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του Ιδρύματος Lavazza να εκπαιδεύσει τους παραγωγούς καφέ σε γεωργικές τεχνικές που τους βοηθούν να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
  • Espresso Maestro Lungo: γλυκός και αρωματικός 100% arabica, με λουλουδένιες και φρουτώδεις νότες. “Lungo” που σημαίνει μακρύς. Σαν μια σειρά από τριαντάφυλλα σε έναν ιταλικό κήπο, τόσο μακριά που φτάνει εκεί που ξεκινά η θάλασσα. Δεν είναι περίεργο αν αισθάνεστε λουλουδάτη γεύση με φρουτώδεις νότες που αναμειγνύονται από τα Master Blenders μας, για μια ασυναγώνιστη εμπειρία καφέ που διαρκεί.
  • Espresso Maestro Ristretto: έντονο και γεμάτο σώμα, με νότες σοκολάτας και καραμέλας. Ένας ισορροπημένος συνδυασμός Arabica και Robusta. Less is more, ακόμα και όταν μιλάμε για καφέ: απολαύστε πόσο έντονη μπορεί να είναι μια εμπειρία σε ένα τόσο μικρό φλιτζάνι.
  • Espresso Maestro Dek: ντελικάτο, με νότες αποξηραμένων φρούτων. Ποικιλίες καφέ arabica της Νότιας Αμερικής. Η γλύκα των robustas της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μια φυσική μέθοδος ντεκαφεϊνέ που αφήνει αναλλοίωτη τη γεύση. Για εσπρέσο με βελούδινη κρέμα. Χωρίς καφεΐνη άλλα με γεύση. Για όλους τους λάτρεις του espresso χωρίς καφεΐνη που αναζητούν όλη τη γεύση και το κλασικό άρωμα του καφέ.
  • Crema e Gusto Classico: ένας κρεμώδης καφές ενισχυμένος με νότες μαύρης σοκολάτας, ξύλο και επίγευση μπαχαρικών. Ιδανικό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, το Crema e Gusto εξασφαλίζει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο cocooning και τη δύναμη της θέλησης. Πιείτε μια γουλιά: οι αισθήσεις σας είναι ικανοποιημένες και η μέρα σας ξεκινά.

Ο συνδυασμός της εμπειρίας, της εξαιρετικής ανάμειξης καφέ και της τεχνολογία στις κάψουλες έχουν ως στόχο περισσότερο σεβασμό στο περιβάλλον και τον πλανήτη αλλά με απτά αποτελέσματα.

Η κυκλοφορία των καψουλών αλουμινίου ουδέτερου άνθρακα που είναι συμβατές με αυθεντικές μηχανές Nespresso* είναι σύμφωνη με την μακροπρόθεσμη στρατηγική του Ομίλου Lavazza “Roadmap to Zero”, την οποία ξεκίνησε με σκοπό τη μείωση των εκπομπών σε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών της Lavazza, από την καλλιέργεια καφέ και όλα τα ενδιάμεσα στάδια μέχρι τον κύκλο του τέλους ζωής του προϊόντος. Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι είναι αδύνατο να μειώσει πλήρως όλες τις εκπομπές, η Lavazza αποφάσισε να αντισταθμίσει τις υπολειπόμενες εκπομπές άνθρακα, δηλαδή αυτές που απλά δεν μπορούν να μειωθούν.

Το πρώτο στάδιο υλοποιήθηκε το 2020 με την αντιστάθμιση των άμεσων εκπομπών από όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής και τα εμπορικά γραφεία του Ομίλου Lavazza. Η στρατηγική Roadmap to Zero είναι σύμφωνη με την υιοθέτηση από τον Όμιλο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα των: SDG 12 (υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή) και SDG 13 (καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής). Ο απώτερος στόχος είναι να επιτευχθεί πλήρης ουδετερότητα άνθρακα, αντισταθμίζοντας όλες τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές, δηλαδή όλες τις εκπομπές που παράγονται σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, από την καλλιέργεια του πράσινου καφέ έως τη συσκευασία και από τη διανομή του τελικού προϊόντος έως τη χρήση και την απόρριψή του.

Η νέα σειρά συμβατών καψουλών της Lavazza είναι ένα βήμα προς την αντιστάθμιση των έμμεσων εκπομπών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω των εργασιών του Ομίλου, από τον πράσινο καφέ έως την απόρριψη και συμπεριλαμβανομένων όλων των φάσεων παραγωγής, μεταφοράς και χρήσης.

Το έργο που επιλέχθηκε για να αντισταθμίσει τις εκπομπές αυτών των καψουλών είναι το MADRE DE DIOS, το οποίο ξεκίνησε στο Περού για να προστατεύσει τα δάση Madre de Diòs από ανθρώπινους οικισμούς, προστατεύοντας έτσι την τοπική βιοποικιλότητα, καθώς και για την υποστήριξη των τοπικών γηγενών κοινοτήτων που εξαρτώνται από το δάσος για την επιβίωση. Πιστοποιημένο σύμφωνα με δύο εξαιρετικά απαιτητικά διεθνή πρότυπα όπως το Verified Carbon Standard (VCS) και το Climate, Community & Biodiversity Standards (CCB Gold), το έργο έχει δημιουργήσει τα τελευταία 38 χρόνια 470 θέσεις εργασίας (100% των εργαζομένων είναι Περουβιανοί) για την προστασία της περιοχής και με σκοπό να αναπτύξουν βιώσιμες δασοκομικές πρακτικές, καθώς και να προστατεύσουν περίπου 100.000 εκτάρια τροπικού δάσους του Αμαζονίου παρακολουθώντας 35 απειλούμενα είδη. Προστατεύει τις ιθαγενείς κοινότητες Yine και Huitoto και μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει στην εξοικονόμηση έως και 25.000 τόνων CO2.