Pandora: Λανσάρει νέες συσκευασίες σχεδιασμένες με γνώμονα τη βιωσιμότητα

Το διεθνές brand κοσμημάτων Pandora λανσάρει νέες και βελτιωμένες συσκευασίες κοσμημάτων στα καταστήματά της και στο online shop. Οι τσάντες δώρου Pandora δε θα περιέχουν πλέον πλαστικό και η περιεκτικότητα σε πλαστικό στα κουτιά κοσμημάτων, θα μειωθεί περισσότερο από 75%. Χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα, η νέα συσκευασία έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου πάνω από 60% σε σύγκριση με τις συσκευασίες που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν και είναι κατασκευασμένη με λιγότερα υλικά, γεγονός που αυξάνει την ανακυκλωσιμότητά της. Όλο το χαρτί που χρησιμοποιείται στη συσκευασία είναι πιστοποιημένο με FSCTM1, που σημαίνει ότι προέρχεται από δάση καλά διαχειριζόμενα και ανακυκλώσιμες πηγές.

Τα νέα σχέδια κουτιών αναμένεται να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα της Pandora κατά 3.600 τόνους CO2e ετησίως, που ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές 800 αυτοκινήτων.

«Η Pandora δεσμεύεται να μειώσει το κλιματικό της αποτύπωμα σε κάθε βήμα της αλυσίδας και εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι τα υλικά μας είναι ανανεώσιμα, ανακυκλωμένα και βιώσιμα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τη νέα μας κομψή συσκευασία. Έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια για το σχεδιασμό, την προστασία και την ανακυκλώσιμότητά του» λέει η Carla Liuni, Chief Marketing Officer της Pandora.

Η μετάβαση σε συσκευασίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει την Pandora να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της. Η Pandora δεσμεύτηκε να μειώσει στο μισό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 σε όλες τις δραστηριότητές της και σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής. Ο στόχος έχει εγκριθεί από την πρωτοβουλία Science Based Targets, σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού και είναι ο πιο φιλόδοξος στον κλάδο του κοσμήματος μέχρι σήμερα. Η εταιρία Pandora έχει επίσης δεσμευτεί να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2040.