Μπάσκετ με Αμαξίδιο: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ 70-53 τον Μ.Αλέξανδρο στον τελικό

    Ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ με αμαξίδιο, μετά την επικράτηση με 70-53 επί του Μέγα Αλέξανδρου στον τελικό του Final 4, στο Λίντο.

    Αυτή είναι μία ιστορική στιγμή για το τμήμα του μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού, καθώς πρόκειται για το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου, που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχε καν δημιουργηθεί.

    Ο τελικός, όπως και όλη η διοργάνωση, έγινε υπό την παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη που απένειμε και το τρόπαιο στους Πρωταθλητές.

    Το πρώτο δεκάλεπτο κύλισε με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να παίρνει προβάδισμα 6 πόντων κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου. Με την επιστροφή από το ημίχρονο οι ρυθμοί ανέβηκαν, το σύνολο του κόουτς Χρόνη εκτόξευσε την διαφορά στους 21 (53-32) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και η υπόθεση «τίτλος» έγινε πιο εύκολη.

    MVP και πρώτος σκόρερ του Final 4, αναδείχθηκε ο Νέλσον του Παναθηναϊκού ΑμεΑ.

    Όλες οι ομάδες χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους στις απονομές, ενώ την παράσταση έκλεψε η αποθέωση που γνώρισε η ομάδα του Μ.Αλέξανδρου, από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, με τη λήξη του τελικού, σε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για τις αξίες του αθλητισμού!

    Ασφαλώς οι παίκτες και οι συντελεστές της επιτυχίας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ γιόρτασαν με την ψυχή τους την κατάκτηση, μπροστά στους φίλους τους στους οποίους έσπευσαν, έπειτα από την απονομή.

    Τα δεκάλεπτα: 18-12, 28-24, 44-35, 56-42.

    Το highlight της χρονιάς από τον Χρήστο Μαρτσάκη

    Ο Χρήστος Μαρτσάκης λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ΑΜΕΑ από τον Παναθηναϊκό προσέφερε μία εικόνα βγαλμένη από τα όνειρα κάθε οπαδού που την βλέπει και ανατριχιάζει.

    Πιο συγκεκριμένα ο αθλητής του συλλόγου αφού κρέμασε στον λαιμό του μία σημαία των οπαδών του «τριφυλλιού», στην συνέχεια τραγούδησε μαζί τους «Κι όταν το Κύπελλο σηκώσω…», την ώρα που η κερκίδα πηγαίνει πάνω-κάτω.

    Θεωρητικά δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει το χοροπηδητό των οπαδών, όμως ο Μαρτσάκης κατάφερε να καταρρίψει κάθε δεδομένο. Σήκωσε στον αέρα το καροτσάκι του, με τον εαυτό του πάνω και χοροπηδώντας τραγουδούσε συνθήματα. Ούτε η πτώση που ακολούθησε, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα, καθώς πεσμένος στο έδαφος συνέχισε το απίστευτο ρεσιτάλ του.