Ολοκλήρωση σύγχρονου γηπέδου 5×5 στη Β. Εύβοια από τον ΔΕΣΜΟ

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 στην Κοινότητα της Λίμνης, ακριβώς δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο.

Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο έργο του Δεσμού που παραδίδεται στην τοπική κοινωνία της Βόρειας Εύβοιας, και συγκεκριμένα στον Δήμο Μαντουδίου – Αγίας Άννας – Λίμνης. Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε χάρη σε μικρές και μεγάλες δωρεές των υποστηρικτών του Δεσμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

O Γιάννης Τριανταφύλλου, Πρόεδρος της Κοινότητας Λίμνης Ευβοίας, δηλώνει σχετικά: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δεσμό για την ανακατασκευή του γηπέδου 5Χ5 της Λίμνης. Ένα γήπεδο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να χαρούν το αγαπημένου τους σπορ σε ένα ανακαινισμένο και σύγχρονο χώρο.»

Με αφορμή την παράδοση του έργου οργανώνεται μια γιορτή την Κυριακή 8 Μαΐου 11:00- 14:00, με την παρουσία της τοπικής κοινότητας και με επίτιμους καλεσμένους, τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής. 

Η γιορτή θα περιλαμβάνει τη διοργάνωση αγωνιστικών δρώμενων με τη συμβολή της UEFA, η οποία προσέφερε ειδικά κουτιά διεξαγωγής αγώνων και της Adidas, η οποία δώρισε 20 μπάλες. Επιπλέον, οι εταιρείες Όλυμπος και Μπισκότα Παπαδοπούλου, έχουν αναλάβει να προσφέρουν δροσιά και ενέργεια στους μικρούς αθλητές και στους προσκεκλημένους. 

Η Γενική Διευθύντρια του Δεσμού,  Έμιλυ Κερν με αφορμή αυτή τη σπουδαία ενέργεια δηλώνει: «Είμαστε πολύ περήφανοι που ολοκληρώσαμε την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 στη Κοινότητα της Λίμνης Ευβοίας, με τη σημαντική συμβολή των υποστηρικτών του Δεσμού. Ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει πηγή χαράς και ελπίδας για τους κατοίκους όχι μόνο της Κοινότητας Λίμνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής για πολλά ακόμη χρόνια, καθώς και για τους δωρητές που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά.» 

Ο Δεσμός, γνωστός για τις κοινωφελείς του δράσεις, ανταποκρίθηκε άμεσα σχετικά με την υποστήριξη των πυρόπληκτων περιοχών σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας πραγματική βοήθεια και ανακούφιση στους πληγέντες. Πρώτο του βήμα σε αυτήν την προσπάθεια ήταν η δικτύωση με τις τοπικές αρχές και η συλλογή αξιόπιστων πληροφοριών έτσι ώστε να αξιοποιήσει τη μεγάλη διάθεση για προσφορά με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό. 

Συγκεκριμένα, οι δράσεις του βοήθησαν στην κάλυψη πολλών και ποικίλων αναγκών, τόσο τις πρώτες κρίσιμες ώρες και μέρες, όσο και το διάστημα αμέσως μετά τη φωτιά. Η ομάδα του Δεσμού κατάφερε να εξασφαλίσει ψυγεία για τη συντήρηση δροσερού νερού και προμηθειών για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, μάσκες με ειδικά φίλτρα και ατομικές συσκευασίες ειδών προσωπικής υγιεινής για όσους εγκατέλειψαν τις οικίες τους, και πολλά άλλα είδη έκτακτης βοήθειας. Επιπρόσθετα, ανταποκρίθηκε σε αιτήματα και εκκλήσεις φιλοζωικών σωματείων για την περίθαλψη των ζώων που βρέθηκαν στη δίνη της φωτιάς. Το διάστημα αμέσως μετά τη φωτιά, προσέφερε τρόφιμα και επισιτιστική βοήθεια, σχολικά είδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θερμαντικά σώματα, έπιπλα και οικιακές συσκευές, καθώς και εξοπλισμό για άτομα με κινητικά προβλήματα κ.α. Τέλος, έργα υποδομής και παροχής εξοπλισμού συνεχίζουν να προσφέρονται σε σχολεία, εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης, και κέντρα υγείας στις πυρόπληκτες περιοχές.

Διατηρώντας ανοιχτή επικοινωνία με περισσότερους από 800 φορείς κοινωνικής πρόνοιας, οργανώσεις και ευάλωτες ομάδες, η προσέγγιση του Δεσμού σε κάθε κρίση αποτελείται αφενός μεν από άμεση κάλυψη επειγουσών αναγκών, αφετέρου δε, από τη διατήρηση ψύχραιμης ματιάς για την αναγνώριση και χαρτογράφηση έργων και δράσεων αποκατάστασης. 

Ο Δεσμός, ένας συνδετικός κρίκος που ενώνει την προσφορά με την ανάγκη εκεί που πραγματικά υπάρχει, νιώθει διπλά περήφανος, γιατί έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κοινωφελών οργανισμών της Ελλάδας αλλά και την εμπιστοσύνη και αγάπη όλων όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ανακούφιση όπου υπάρχει ανάγκη.

Συνεχίζει δυναμικά το έργο του σε όλη την Ελλάδα