Merck:Nέα, φιλική προς το περιβάλλον, συσκευασία Slim Pack για τα Προϊόντα Γονιμότητας

Η Merck, κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της «Slim Pack», της νέας συσκευασίας των θεραπειών της για τη γονιμότητα, με μειωμένο μέγεθος για να προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία σε επαγγελματίες υγείας και ασθενείς και να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Η νέα συσκευασία είναι κατά 40% μικρότερη από αυτήν που κυκλοφορούσε για τις πένες γονιμότητας έως τώρα. Καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο για τη φύλαξή της στο ψυγείο, είτε στο φαρμακείο  είτε στο σπίτι, η «Slim Pack» θα βελτιώσει τις συνθήκες μεταφοράς και αποδοτικότητας και θα διευκολύνει όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα διανομής, αλλά και τους ασθενείς. Το κυριότερο είναι ότι τα προϊόντα γονιμότητας, διατηρώντας την ίδια αμετάβλητη και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, θα κυκλοφορούν πλέον σε επανασχεδιαζόμενη, μικρότερη συσκευασία που θα διατίθεται με πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

«Η κυκλοφορία της Slim Pack είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς στη Merck,  εστιάζουμε σε ενέργειες  που έχουν υψηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Πιστεύουμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε την επιστήμη και την τεχνολογία για να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση πολλών παγκόσμιων προκλήσεων όπως είναι η κλιματική αλλαγή ή η έλλειψη πόρων. Οι νέες συσκευασίες των θεραπειών της Merck για την υπογονιμότητα πετυχαίνουν ακριβώς αυτό, συνδυάζοντας την επιστημονική καινοτομία και τις αποδεδειγμένα υψηλές επιδόσεις, με λύσεις που προτάσσουν την παράμετρο της βιωσιμότητας», επισήμανε ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, BU Head Fertility & CM&E.

Η συσκευασία «Slim Pack» θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της Merck, μια σημαντική επιχειρηματική προτεραιότητα στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Merck για τη Βιωσιμότητα.

Η νέα συσκευασία αποτελείται από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει την προηγούμενη πλαστική θήκη, με στόχο τη μείωση της ετήσιας παραγωγής πλαστικών απορριμμάτων κατά 180 μετρικούς τόνους, περίπου. Επιπλέον, η μείωση του μεγέθους της συσκευασίας έχει θετικό αντίκτυπο στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς η μείωση της ανάγκης για ψυχρό χώρο αποθήκευσης επιτρέπει τη μεταφορά μεγαλύτερων ποσοτήτων με λιγότερες αποστολές. Συγκεκριμένα, η εξοικονόμηση χώρου φτάνει στο 55% ανά παλέτα.