ΟΚΑΑ: Δωρεά διαθλασίμετρου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»

Την Τρίτη 10 Μαΐου, στην Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου, παραδόθηκε και επίσημα από τον Πρόεδρο του ΔΣ  του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), κ. Χρήστο Κρομμύδα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Απόστολο Αποστολάκο, ένα σύγχρονο διαθλασίμετρο-κερατόμετρο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο αποτελεί εξολοκλήρου δωρεά του Οργανισμού προς το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής. Ο Διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου καθηγητής Οφθαλμολογίας κ. Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, ευχαρίστησε την Διοίκηση του ΟΚΑΑ, τονίζοντας ότι «η δωρεά του μηχανήματος από τον Οργανισμό, είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Κλινικής, το οποίο εξελίσσεται δυναμικά σε κλινικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Κι αυτό γιατί ο εξοπλισμός της Κλινικής δεν έχει ανανεωθεί από την εγκατάστασή του, με συνέπεια να υφίσταται τις φθορές του χρόνου και των πολλαπλών χρήσεων».

Το διαθλασίμετρο-κερατόμετρο θα συμβάλει τα μέγιστα στην διεξαγωγή προεγχειρητικών και μετεγχειρητικών ελέγχων ασθενών με οφθαλμολογικές παθήσεις (κυρίως καταρράκτη), καθώς και στο διαθλαστικό έλεγχο ασθενών με αμετρωπίες. Όπως επισήμανε ο καθηγητής κ. Θεοδοσιάδης «σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία και με δεδομένη την περιορισμένη δυνατότητα εύρεσης πόρων, η οικονομική και ηθική στήριξη που προσφέρατε στη Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική υπήρξε ανεκτίμητης αξίας». 

Ο καθηγητής κ. Θεοδοσιάδης ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΑΑ κ. Χρήστο Κρομμύδα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Απόστολο Αποστολάκο για την δωρεά του Οργανισμού προς την Β’ Οφθαλμολογική Κλινική και συμφωνήθηκε να προχωρήσουν σε συνεργασία για την διεξαγωγή προληπτικών εξετάσεων σε όσους εργαζόμενους του ΟΚΑΑ, καθώς και στις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στις εγκαταστάσεις του,  το χρειάζονται.