ALUMIL & we4all: Ενώνουν δυνάμεις με στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση παιδιών

Με βασική αρχή ότι η Γη είναι το σπίτι όλων μας, η ALUMIL συνεχίζει με συνέπεια τις «πράσινες» ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος, με όραμα οι νεότερες γενιές να κληρονομήσουν έναν τόπο όπου θα μπορούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν όπως ονειρεύονται. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία συμπράττει με τη we4all, συμμετέχοντας ως Earth Protector στην «Περιβαλλοντική Συμμαχία» του οργανισμού μέσω του προγράμματος “Green Future”, το οποίο εστιάζει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση παιδιών σε σχολεία της χώρας.

Η we4all είναι ένας μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός, με αποστολή να βοηθήσει τον πλανήτη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι η Γη είναι το σπίτι μας, πριν να είναι αργά. Από τη δημιουργία του το 2018 μέχρι σήμερα, ο οργανισμός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 103.000 δεντροφυτεύσεις, ενώ το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Green Future” έχει υλοποιηθεί με επιτυχία σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Μέσω του προγράμματος “Green Future”, θα πραγματοποιηθούν από τη we4all εκπαιδεύσεις σε 20 δημοτικά σχολεία που βρίσκονται «στη γειτονιά» της ALUMIL, κοντά, δηλαδή, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Κιλκίς, Ευκαρπία (Θεσσαλονίκη) και Αχαρνές (Αττική). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας αλλά και να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής φιλικό προς το περιβάλλον. Κάθε εκπαίδευση, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλα ή και μεμονωμένα τμήματα του εκάστοτε σχολείου, θα αποτελείται από δύο μέρη: (α) τη θεωρητική κατάρτιση των παιδιών μέσα στην αίθουσα και (β) τη δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Αποσκοπώντας σε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και, κυρίως, για τις επόμενες γενιές, η νέα αυτή συνεργασία της ALUMIL με τη we4all στηρίζει τον θεσμό της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, μέσα από τον οποίο τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα:

  • Να κατανοήσουν τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και τη θέση του μέσα σε αυτό.
  • Να αντιληφθούν τον ρόλο του ανθρώπου τόσο στη δημιουργία όσο και στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον.
  • Να διαμορφώσουν μια υπεύθυνη στάση και ένα νέο ήθος απέναντι στο περιβάλλον, συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία και τη συνεχή βελτίωσή του.

Η συνεργασία αυτή εναρμονίζεται απόλυτα με το όραμα της ALUMIL για έναν κόσμο αειφορίας, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς, καθώς και με τη στρατηγική της εταιρείας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα σημαντικά ζητήματα του πλανήτη.