Schneider Electric: Επικεντρώνεται στους μετασχηματισμούς βιωσιμότητας το πρώτο τρίμηνο του 2022

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσίασε τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου για το δεύτερο έτος του προγράμματος βιωσιμότητας της, Schneider Sustainability Impact 2021-2025 (SSI), επιβεβαιώνοντας ότι συνεχίζει να εστιάζει στην προώθηση των μεσοπρόθεσμων δεσμεύσεων της σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG).

Χάρη στον «πίνακα ελέγχου» του προγράμματος Schneider Sustainability Impact (SSI), η εταιρεία μπορεί να παρακολουθεί ανά τρίμηνο και να ανακοινώνει την πρόοδο της, σχετικά για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων που σχετίζονται με το κλίμα, τους φυσικούς πόρους, την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης, την προώθηση ίσων ευκαιριών και την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων όπου δραστηριοποιείται. Τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου του 2022 πλησιάζουν ήδη αρκετα στον τελικό στόχο του 4ου τριμήνου (4.7/10), συγκεντρώνοντας μια συνολική βαθμολογία 4.00.

«Είμαι ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την αρχή του έτους, καθώς και με τον τρόπο με τον οποίον καταφέραμε να διατηρήσουμε την προσοχή μας στη βιωσιμότητα, παρά τις σύνθετες και απαιτητικές συνθήκες, τόσο σε επίπεδο κοινωνίας, αλλά  και αγοράς», δήλωσε ο Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy and Sustainability Officer της Schneider Electric, ο οποίος πρόσφατα αντικατέστησε τον Olivier Blum, που ανέλαβε καθήκοντα Executive Vice President Energy Management. «Ξεκινώ τη θητεία μου ως CSSO, με αυτοπεποίθηση και γεμάτος ενέργεια, σε αυτή τη εταιρεία που επιδεικνύει μοναδική αφοσίωση και προσήλωση στην αποστολή της, ενώ παράλληλα εφαρμόζει πάντα την εμπειρία και την τεχνογνωσία της για να αυξήσει το θετικό αντίκτυπό της, σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Τα σημαντικότερα επιτεύγματα βιωσιμότητας του πρώτου τριμήνου:

  • Οι λύσεις EcoStruxureTM της Schneider Electric βοήθησαν τόσο πελάτες αλλά και προμηθευτές, να μειώσουν τις εκπομπές CO2 κατά 358 εκατομμύρια τόνους από το 2018. Επιπλέον, η εταιρεία ενίσχυσε τις στρατηγικές της συνεργασίες με την Plastic Omnium και τον Όμιλο NSG σε ό,τι αφορά κλιματικά ζητήματα.
  • Σε συνεργασία με το Solar Impulse Foundation, η Schneider Electric φιλοξένησε μία τρίμηνη έκθεση στο εμβληματικό κτίριο Intencity στη Grenoble της Γαλλίας, με τίτλο 1000+ Λύσεις για πόλεις, όπου εκατοντάδες επισκέπτες μπόρεσαν να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα γύρω από τις διαθέσιμες λύσεις για τη μετάβαση σε πιο βιώσιμα αστικά περιβάλλοντα.
  • Η Schneider Electric χρησιμοποιεί πλέον μόνο ανακυκλωμένο χαρτόνι σε όλα τα κέντρα διανομής της σε Ινδία, Κίνα και Ευρώπη και προχωρά και με την χρήση «πράσινων» υλικών, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία ResponsibleSteel του βιομηχανικού κλάδου, με στόχο να διασφαλίσει ότι ο χάλυβας που περιέχεται στα προϊόντα της αποτελεί το αποτέλεσμα υπεύθυνων πρακτικών, τόσο σε επιπεδο προμήθειας, αλλά και παραγωγής, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.
  • Η Schneider Electric ξεκίνησε μια πιλοτική δράση, σε συνεργασία με πάνω από 100 στρατηγικούς προμηθευτές της, για τη δημιουργία ενός προγράμματος εξασφάλισης αξιοπρεπούς εργασίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο έτος.
  • Οι σημαντικές συνεργασίες που ξεκίνησαν αυτό το πρώτο τρίμηνο σε Ινδία και Νότια Αμερική θα συμβάλουν στην εκπαίδευση ακόμα περισσότερων ανθρώπων στην καλύτερη ενεργειακή διαχείριση.
  • Η Schneider Electric, με την υποστήριξη του Ιδρύματός της, Schneider Foundation, και τις ατομικές συνεισφορές χιλιάδων εργαζομένων της, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε δωρεές, ποσό που θα διατεθεί για την άμεση στήριξη των Ουκρανών συναδέλφων και των οικογενειών τους που επλήγησαν από την κρίση.
  • Η Schneider Electric επίσης δώρισε εξοπλισμό αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει στην αποκατάσταση βασικών ενεργειακών παροχών στην Ουκρανία, ενώ το Ίδρυμα Ηλεκτρικής Ενέργειας της Schneider συνεχίζει να συνεργάζεται με τοπικές ΜΚΟ για την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας.