ΜΕΓΑ: Δίπλα στην Κοινωνία με πράξεις φροντίδας

Για την 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, η εταιρική υπευθυνότητα είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την καθημερινή επιχειρηματική της δράση. Υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για φροντίδα προς την κοινωνία, ανταποδίδοντας σταθερά την εμπιστοσύνη που εισπράττει εδώ και πάνω από 40 χρόνια.

Επιπλέον, σε μια εποχή αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών, η ελληνική βιομηχανία εντατικοποιεί τις προσπάθειές της με συνέπεια και υπευθυνότητα, δίνοντας έμφαση σε κοινωνικές δράσεις που σχετίζονται με την υγεία και την πρόληψη και εναρμονίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.  Για την  υλοποίησή τους η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες με σημαντικούς φορείς,  με μακροπρόθεσμο προσανατολισμό. Παρακάτω αποτυπώνονται ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις της:

  • Πρόγραμμα “Μαζί για την Υγεία τους” σε συνεργασία με το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”. Η ΜΕΓΑ προσφέρει για 8η συνεχή χρονιά ιατρικό εξοπλισμό σε παιδιατρικά τμήματα νοσοκομείων στην Ελλάδα. Έως σήμερα έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα συνολικά 42.011 παιδιά.
  • Πρόγραμμα “Μητέρα και Παιδί” σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Η ΜΕΓΑ στηρίζει για 4η συνεχή χρονιά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη νεογνών, παιδιών και εγκύων, που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Έως σήμερα έλαβαν παιδιατρική φροντίδα πάνω από 5.000 βρέφη και παιδιά, γυναικολογική φροντίδα πάνω από 600 έγκυες και νέες μητέρες, ενώ διανεμήθηκαν πάνω από 3.000 Babylino Baby Kits.
  • Πρόγραμμα «Στέγη Φροντίδας», σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS. Η ΜΕΓΑ καλύπτει για 8η συνεχή χρονιά τις ετήσιες ανάγκες μιας οικογένειας στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου (διατροφή, ένδυση, γενικά έξοδα σπιτιού, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, μισθός Μητέρας SOS, ψυχολογική – ψυχοκοινωνική στήριξη και ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών).
  • Πρόγραμμα «Δίπλα τους» σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ». Η ΜΕΓΑ καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες σε βρεφικές πάνες για 1 έτος σε τρεις φορείς παιδικής προστασίας.
  • Πρόγραμμα «Πανελλαδική εκστρατεία για το Alzheimer», σε συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer. Μέσα από το πρόγραμμα, υλοποιήθηκαν σε πάνω από 30 περιοχές της χώρας, συνολικά 3.500 τεστ μνήμης σε ηλικιωμένους από ειδική ομάδα επιστημόνων, ενώ πάνω από 3.000 άτομα (συγγενείς και φροντιστές) ενημερώθηκαν για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης & πρόληψης.
  • Πρόγραμμα «Δράσεις για την Πανδημία». Η ΜΕΓΑ πραγματοποίησε τη διετία της υγειονομικής κρίσης δωρεά 20 νοσοκομειακών κλινών στις ΜΕΘ δημόσιων νοσοκομείων, ιατρικού εξοπλισμού στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και ενός πλήρως Αυτοματοποιημένου Σύστηματος Ταχείας Μοριακής Τεχνικής – REAL TIME PCR  και 6.400 αντιδραστηρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο.
  • Πρόγραμμα «Θύμισέ μου» σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Κύριος στόχος της δράσης είναι να μεταδοθεί το μήνυμα της πρόληψης ως στάσης ζωής για όλες τις γυναίκες, και ταυτόχρονα να τις κινητοποιήσει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην πρόληψη της υγείας τους.

Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε τη διετία της υγειονομικής κρίσης πάνω από 14,5 εκ. αντισηπτικά και άλλα προϊόντα προσωπικής υγιεινής δωρεάν σε εκατοντάδες Φορείς και ΜΚΟ πανελλαδικά, που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η ΜΕΓΑ δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις που υπηρετούν με υπευθυνότητα την αποστολή της να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στην κοινωνία, με ουσιαστικές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.