Schneider Electric: Παρουσιάζει καινοτομίες επόμενης γενιάς στο Hannover Messe 2022

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης της  ενέργειας και του αυτοματισμού, θα παρουσιάσει αρκετές καινοτομίες στο πλαίσιο της έκθεσης Hannover Messe 2022 με αποκλειστικό στόχο την επιτάχυνση της πορείας προς μηδενικές εκπομπές CO2, για τους πελάτες και συνεργάτες της.

«Η βιομηχανία συνεχίζει να περνά μια τεράστια περίοδο αλλαγών», δήλωσε η Barbara Frei, Executive Vice President Βιομηχανικού Αυτοματισμού στη Schneider Electric. «Ωστόσο, το όραμά μας παραμένει σταθερό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν αποτελεσματικό, ανοιχτό και βιώσιμο βιομηχανικό κόσμο, εύκολα προσαρμόσιμο σε αλλαγές στη ζήτηση, στις αλυσίδες εφοδιασμού, στην τεχνολογία και τους κανονισμούς. Οι ψηφιακές λύσεις είναι μακράν ο ταχύτερος τρόπος απαλλαγής από τον άνθρακα και την διασφάλιση για τους εργαζομένους, ότι οι λειτουργίες των επιχειρήσεων δεν θα επηρεαστούν αρνητικά στο μέλλον. Η τεχνολογία μας, σε συνδυασμό με τις εις-βάθος πληροφορίες της AVEVA, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να φτάσουν στην επόμενη βιομηχανική γενιά με πρωτόγνωρα επίπεδα αποδοτικότητας, ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας. Με κάθε νέα μας τεχνολογία στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε τους πελάτες μας και το εργατικό δυναμικό τους, ώστε να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας τους.»

Καινοτομίες του Μέλλοντος

Η Schneider Electric με υπερηφάνεια θα αποκαλύψει μια σειρά προϊόντων, λύσεων και συνεργασιών, που δίνουν ώθηση στο βιώσιμο βιομηχανικό κόσμο της επόμενης γενιάς:

  • Το EcoStruxure Automation Expert είναι η νέα έκδοση του πρώτου συστήματος βιομηχανικού αυτοματισμού στον κόσμο που βασίζεται σε λογισμικό. Η έκδοση αυτή ενισχύει περαιτέρω τις δυνατότητες βιωσιμότητας και ευελιξίας του συστήματος, σε ό,τι αφορά λειτουργίες που σχετίζονται με συσκευασμένα καταναλωτικά προϊόντα, διαχείριση logistics, νερού και λυμάτων.
  • Το EcoStruxure Machine Expert Twin είναι μια κλιμακούμενη ψηφιακή λύση «δίδυμου» λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση ολόκληρου του κύκλου ζωής του μηχανήματος. Το λογισμικό επιτρέπει στους κατασκευαστές μηχανημάτων (Original Equipment Manufacturers, OEM) να δημιουργήσουν ψηφιακά μοντέλα ή πραγματικά μηχανήματα για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας, τη μείωση του χρόνου ανάμεσα σε ανάθεση και υλοποίηση ενός έργου ή του χρόνου διάθεσης ενός προϊόντος στην αγορά, αλλά και την αύξηση των εξόδων ποιότητας.
  • Μια αναβάθμιση στη λύση διαχείρισης κινητήρων, παρέχει μια ολιστική αντιμετώπιση στο συνολικό χειρισμό των περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης, με μια προηγμένη ψηφιακή προσέγγιση. Ενοποιεί τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας και αυτοματισμού, παρέχοντας βελτιστοποίηση απόδοσης (50% μείωση χρόνου διακοπής λειτουργίας κινητήρα), βελτιωμένη απόδοση των επενδύσεων και της αποδοτικότητας σε συνολικό επίπεδο μονάδας (50% μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας).
  • Το EcoStruxure Service Plan είναι τώρα διαθέσιμο για μονάδες δίσκου μεταβλητής ταχύτητας. Αξιοποιώντας τη ισχύ της πλατφόρμας EcoStruxure σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία, τόσο της εξ-αποστάσεως όσο και επιτόπιας διαχείρισης, η υπηρεσία παρέχει συντήρηση με βάση τις εκάστοτε συνθήκες, που επιτρέπει το δυναμικό προγραμματισμό της συντήρησης μονάδων δίσκου μεταβλητής ταχύτητας. Παρακολουθώντας εξ αποστάσεως την υγεία των μονάδων δίσκου, η λύση EcoStruxure μπορεί να προβλέψει ζητήματα και να προτείνει διορθωτικές κινήσεις που μπορούν να εφαρμοστούν on-line ή επιτόπου από την Ομάδα Υπηρεσιών Πεδίου της Schneider Electric. Επιπλέον, το EcoStruxure παρέχει στο χρήστη εκθέσεις υγείας του εξοπλισμού και ετήσιες συμβουλευτικές υπηρεσίες. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να λαμβάνουν τη σωστή συντήρηση την κατάλληλη στιγμή, γεγονός που μεταφράζεται σε σημαντική μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας, βελτιστοποιώντας τις λειτουργίες της μονάδας και βελτιώνοντας την ασφάλεια για τους χειριστές και τον εξοπλισμό.
  • Η Schneider Electric δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο GM AirSeT™, την τελευταία προσθήκη της στη συνεχώς αναπτυσσόμενη οικογένεια διακοπτών μέσης τάσης χωρίς SF6. Η πιο πρόσφατη «πράσινη» και ψηφιακή λύση, με τεχνολογία καθαρού αέρα, επιτρέπει στις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, να μειώσουν τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο και να βελτιστοποιήσουν τη συντήρηση και τις λειτουργίες τους.
  • Ενίσχυση του προγράμματος Partnerships for Sustainability, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τους συνεργάτες και εταίρους της Schneider Electric ώστε να βασίζονται στο οικοσύστημα συνεργατών της Schneider για την υποστήριξη και ανάπτυξή τους. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατάρτιση, απλοποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, ανοικτό και συνεργατικό οικοσύστημα υποστήριξης και ψηφιακή γνώση και τεχνογνωσία. Το πρόγραμμα Partnerships for Sustainability συμπληρώνεται και από νέα προϊόντα στις σειρές TransferPacT, PowerPacT και TeSys Giga.
  • Η Stratus, η Schneider Electric και η Avnet Integrated φέρνουν τις δυνατότητες του κέντρου δεδομένων στην «άκρη» του δικτύου. Ο συνδυασμός του EcoStruxure™ Micro Data Center με το Stratus® ftServer® επιτρέπει τη γρήγορη ανάπτυξη κέντρων δεδομένων Edge Computing, μηδενικής αφής, έτοιμα για τις προκλήσεις ενός βιομηχανικού περιβάλλοντος.
  • Η ενσωμάτωση των ψηφιακών δίδυμων λύσεων της ETAP με το EcoStruxure Power Operation επιτρέπει στους μηχανικούς του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις, να αποφεύγουν πιθανά λάθη του χειριστή και να σχεδιάζουν μελλοντικές επεκτάσεις συστημάτων, βελτιώνοντας τους χρόνους απόκρισης και τις ενέργειες έκτακτης ανάγκης.
  • Η Schneider Electric θα παρουσιάσει και το νέο 24V DC Easy UPS, που δημιουργήθηκε για εμπορικά και βιομηχανικά περιβάλλοντα, όπου η διακοπή ρεύματος διακινδυνεύει τη παραγωγή της επιχείρησης. Το νέο Easy-UPS ελαχιστοποιεί το χρόνο διακοπής λειτουργίας και προστατεύει τον εξοπλισμό με αποτέλεσμα μειωμένων αναγκών συντήρησης και βελτιωμένο έλεγχο των βιομηχανικών υποδομών.

«Είμαστε υπερήφανοι που θα αναδείξουμε τις τελευταίες συνεργασίες μεταξύ της Schneider Electric και της AVEVA στο Hannover Messe. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν από πρώτο χέρι πώς το νέο μας concept Προηγμένου Ελέγχου Λειτουργιών (Advanced Operations Control) μπορεί να ενδυναμώσει τις βιομηχανικές επιχειρήσεις. Η καινοτομία που καθοδηγείται από δεδομένα, με στόχο την επιτάχυνση του βιομηχανικού ψηφιακού μετασχηματισμού, είναι ο τρόπος με τον οποίο η Schneider Electric συμβάλλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Caspar Herzberg, Chief Revenue Officer, AVEVA.

Πριν την έναρξη της έκθεσης, η Schneider Electric βραβεύτηκε με το Χρυσό Βραβείο Δημιουργικότητας Ερμής 2022 από την Ένωση Επαγγελματιών Επικοινωνίας Μάρκετινγκ (AMCP) στην κατηγορία Μάρκετινγκ Εκδηλώσεων, για την εκστρατεία «Ανακαλύψτε τις βιομηχανίες του μέλλοντος στο Hannover Messe 2022».