Η ΕΕ πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Οι ευρωβουλευτές των επιτροπών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων ενέκριναν κοινή έκθεση που ζητά επειγόντως από την ΕΕ να έχει ηγετικό ρόλο στην υλοποίηση και επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (ΣΒΑ)

 Το κείμενο, το οποίο εγκρίθηκε από τους ευρωβουλευτές σε κοινή συνεδρίαση την Πέμπτη 2 Ιουνίου με 87 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 13 αποχές, εστιάζει στον ρόλο της ΕΕ στην εφαρμογή και την υλοποίηση των ΣΒΑ.

Ο Πέτρος Κόκκαλης (Η Αριστερά, Ελλάδα), εισηγητής για την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε: «Καθώς απομένουν λιγότερα από οκτώ χρόνια για την επίτευξη της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η έκθεση που εγκρίθηκε σήμερα χρησιμεύει ως έκκληση για περισσότερη και καλύτερη επείγουσα πολιτική δράση από την ΕΕ. Το μήνυμα είναι σαφές: χρειαζόμαστε μια νέα και ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική υλοποίησης για την επίτευξη των ΣΒΑ σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, με μετρήσιμους στόχους για κάθε Παγκόσμιο Στόχο, και με σαφή αλυσίδα λογοδοσίας και συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την επίτευξή τους. Η ΕΕ πρέπει να δώσει το παράδειγμα στην παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2030 αλλά και πέρα από αυτό».