PressiousArvanitidis: Σε συνεργασία με τον we4all φυτεύει 200 δέντρα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 05-06 η PressiousArvanitidis, μαζί με έναν από τους βασικούς ήρωές της, τον Ecoallius, γίνεται Supporter στο έργο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού we4all και φυτεύει 200 δέντρα.

Για την PressiousArvanitidis, ο Ecoallius, αντιπροσωπεύει την περιβαλλοντικά υπεύθυνη χρήση του χαρτιού, μας ευαισθητοποιεί και μας εξηγεί πως το χαρτί μπορεί και πρέπει να είναι μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή. Η PressiousArvanitidis πραγματοποιεί δράσεις και ακολουθεί πρακτικές ώστε να αποτελεί μια εταιρεία με στραμμένο το βλέμμα προς την βιώσιμη ανάπτυξη.

Η PressiousArvanitidis διαθέτει πληθώρα πιστοποιήσεων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί μέλος της «FSC αλυσίδας επιτήρησης» και είναι μάλιστα η πρώτη εταιρεία του κλάδου της στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε κατά FSC. Από το 2010, πιστοποιεί κατά FSC το έντυπο υλικό που παράγει για λογαριασμό συνεργατών της. H περιβαλλοντική ευαισθησία και υπευθυνότητα της PressiousArvanitidis αναδεικνύεται και από τους περιβαλλοντικούς στόχους που θέτει και συγκεκριμένα από το στόχο μηδενικών αποβλήτων (zero waste) εφαρμόζοντας φυσικά και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά EN ISO 14001 πιστοποιημένο από την TÜV AUSTRIA. Όλα τα υλικά της παραγωγής, όπως το χαρτί, το αλουμίνιο, το νερό και το μελάνι είτε επιστρέφουν στην παραγωγή είτε ανακυκλώνονται ενώ παράλληλα το 16% της ενέργειας που καταναλώνεται καθημερινά προέρχεται από τον ήλιο. Από το Μάιο του 2012, η PressiousArvanitidis έγινε μέλος του δικτύου πιστοποιημένων εταιρειών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SEDEX. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη βάσει του 4pillar SMETA σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση, την επιχειρηματική ηθική και την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Η PressiousArvanitidis, εναρμονίζει την υπεύθυνη συμπεριφορά με σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές, όπως αυτή της αειφορίας. Όχι μόνο προωθώντας την εταιρική της φήμη, αλλά -κυρίως- συμβάλλοντας στην εγκαθίδρυση υψηλών προδιαγραφών ηθικών πρακτικών.