Emirates: Παρουσιάζει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2022

Η Emirates υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 «Μόνο μια Γη», κάνοντας τη διαφορά μέσα από ένα μεγάλο εύρος πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει τόσο εν πτήσει όσο και στο έδαφος.

Η περιβαλλοντική στρατηγική της αεροπορικής εταιρείας επικεντρώνεται σε τρεις πυλώνες: στη μείωση των εκπομπών ρύπων, στην υπεύθυνη κατανάλωση, καθώς και στη διατήρηση της άγριας ζωής και των οικοτόπων.

Σε αυτό το πλαίσιο, μία ομάδα εξειδικευμένων στελεχών παρέχει συμβουλές σε θέματα βιωσιμότητας από το αρχικό στάδιο της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών εν πτήσει.

Ακολουθώντας τις αρχές διαχείρισης απορριμμάτων, η ομάδα της Emirates δίνει προτεραιότητα στην ελαχιστοποίηση της δημιουργίας απορριμμάτων και στη συνέχεια αξιολογεί εάν τα προϊόντα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Σε αυτήν την περίπτωση, ανακυκλώνονται και η έσχατη επιλογή είναι η υπεύθυνη απόρριψή τους.

Στην ίδια κατεύθυνση, τα πλαστικά καλαμάκια και οι αναδευτήρες έχουν αντικατασταθεί από χάρτινα και ξύλινα προϊόντα. Οι κουβέρτες της Οικονομικής Θέσης της Emirates, οι οποίες βρίσκονται υψηλά στην προτίμηση των επιβατών, παράγονται από 28 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια η κάθε μία. Χάρη σε αυτές τις πρωτοβουλίες, η Emirates θα έχει συμβάλλει -έως τα τέλη αυτού του έτους- στην αποφυγή κατάληξης 150 εκατομμυρίων πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Επιπλέον, τα νέα πακέτα περιποίησης της Οικονομικής Θέσης της Emirates, τα οποία παρουσιάστηκαν φέτος, υποβλήθηκαν σε ελέγχους βιωσιμότητας πριν την εισαγωγή τους στα αεροσκάφη. Τα συγκεκριμένα επαναχρησιμοποιήσιμα πακέτα είναι κατασκευασμένα από χαρτί περιτυλίγματος, το οποίο πλένεται, και περιέχουν τα απαραίτητα για ένα ταξίδι, τα οποία είναι ανθεκτικά και κατασκευάζονται από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Η συσκευασία που χρησιμοποιείται για το πακέτο οδοντικής υγιεινής, τις κάλτσες και τις σκιές ματιών είναι κατασκευασμένες από 90% ρυζόχαρτο. Η οδοντόβουρτσα είναι κατασκευασμένη από έναν συνδυασμό άχυρου σιταριού και πλαστικού, ενώ οι κάλτσες και οι σκιές ματιών είναι κατασκευασμένες από rPET (ανακυκλωμένο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο).

Για τους νεότερους επιβάτες της Emirates, οι δωρεάν τσάντες με παιχνίδια, τα πακέτα βρεφικών προϊόντων και τα λούτρινα παιχνίδια της αεροπορικής εταιρείας κατασκευάζονται επίσης από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, οι ετικέτες για τις τσάντες, τα πακέτα και τα παιχνίδια είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο χαρτόνι, ενώ για την εκτύπωση έχουν επιλεχθεί μη τοξικά μελάνια με βάση τη σόγια.

Η Emirates εξετάζει κάθε προϊόν στα αεροσκάφη της με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης πόρων, όπου είναι εφικτό. Συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα προμηθευτών, τοπικά ή περιφερειακά, όπου είναι εφικτό, για να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αλυσίδας εφοδιασμού της. Οι προμηθευτές αξιολογούνται επίσης με βάση τα πρότυπα της αεροπορικής εταιρείας που αφορούν τη βιώσιμη προμήθεια, η οποία ενσωματώνει κοινωνικούς, ηθικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες απόδοσης.

Τον Απρίλιο του 2020, τα μενού που ήταν τυπωμένα σε χαρτί αντικαταστάθηκαν από ψηφιακά μενού στην Οικονομική Θέση, μία κίνηση που οδήγησε στην εξοικονόμηση 44 τόνων χαρτιού ανά μήνα και που υποστηρίζει τις συνολικές προσπάθειες της Emirates να μειώσει το περιττό βάρος και την κατανάλωση καυσίμων και εκπομπών ρύπων. Αντ’ αυτού, οι επιβάτες μπορούν να δουν το μενού στο τηλέφωνό τους μέσω του Wi-Fi στο αεροσκάφος.

Η Emirates αξιολογεί κάθε ευκαιρία, εφόσον είναι εφικτό, για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση. Τα γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια διαχωρίζονται στα αεροσκάφη πριν σταλούν σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ντουμπάι. Ως αποτέλεσμα, κάθε μήνα, μέσω της Emirates και της Emirates Flight Catering αποφεύγονται να καταλήξουν περίπου 150 χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια και 120 τόνοι γυαλιού σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Μείωση εκπομπών: Η Emirates εστιάζει σταθερά στη λειτουργία του στόλου της με τον πιο αποτελεσματικό και υπεύθυνο τρόπο, περιορίζοντας την κατανάλωση καυσίμων. Εκτός από τις δικές της προσπάθειες επιχειρησιακής απόδοσης, οι συνεργασίες της με παρόχους υπηρεσιών αεροναυτιλίας έχουν υπάρξει καθοριστικές για την εφαρμογή διαδρομών που εξοικονομούν καύσιμα και χρόνο.

Επί του εδάφους: Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, η Emirates επενδύει σε συστήματα ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στις κύριες εγκαταστάσεις της στο Ντουμπάι, συμπεριλαμβανομένου του Emirates Engine Maintenance Centre, του Emirates Flight Catering και, πιο πρόσφατα, του Emirates Sevens Stadium. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις εξοικονομούν πάνω από 4 εκατομμύρια κιλά εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα, η Emirates θα προβεί σε δοκιμαστική λειτουργία ενός ηλεκτρικού λεωφορείου για έξι μήνες για να μεταφέρει επιβάτες από απομακρυσμένους σταθμούς, το οποίο μπορεί να διανύσει έως και 100 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Το λεωφορείο λειτουργεί με μηδενικούς ρύπους (carbon-free) σε συνδυασμό με ένα έξυπνο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας.

Διατήρηση της άγριας ζωής και των οικοτόπων: Η Emirates συνεχίζει επίσης την παράδοσή της στην υποστήριξη της βιοποικιλότητας και της διατήρησης.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Emirates συμβάλλει στην υποστήριξη ενός βιώσιμου και ισορροπημένου οικοσυστήματος στο DDCR μέσω μιας συνεχούς επένδυσης άνω των 28 εκατομμυρίων AED. Αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 5% της συνολικής έκτασης του Ντουμπάι, το DDCR προστατεύει την άγρια ​​ζωή και τη βλάστηση εντός του οικοσυστήματος των ΗΑΕ.

Επιπροσθέτως, η Emirates υποστηρίζει την προστασία της άγριας φύσης της Αυστραλίας μέσω του θερέτρου Emirates One&Only Wolgan Valley, το οποίο βασίζεται στη διατήρηση και βρίσκεται στην περιοχή Greater Blue Mountains που ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Η Emirates, ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, δεσμεύεται επίσης να καταπολεμήσει το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής. Η εταιρεία είναι ιδρυτικό μέλος που έχει υπογράψει τη Διακήρυξη των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ το 2016, καθώς και μέλος της Ομάδας Εργασίας της Ένωσης για τη Μεταφορά Άγριας Ζωής. Η Emirates επιδεικνύει μηδενική ανοχή στη μεταφορά απαγορευμένων ειδών, κυνηγετικών τροπαίων ή οποιωνδήποτε προϊόντων που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες άγριας ζωής.