Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ: Μνημόνιο συνεργασίας με τη Δασική Υπηρεσία και το Υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος

Μία ιδιαίτερα συμβολική πρωτοβουλία ευθύνης ανέλαβε η εταιρεία ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος και τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά, στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, επιλέγοντας να ενισχύσει τη Δασική Υπηρεσία και όσους θα δώσουν μαζί τη μάχη της πυροπροστασίας στην Αρχαία Ολυμπία,  υπογράφοντας την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2022 στην Ολυμπία, 4ετές Μνημόνιο Συνεργασίας και δωρεάς μηχανημάτων τεχνολογικής υπεροχής της παγκόσμιας ηγέτιδας HUSQVARNA.

Η Ολυμπία, η χώρα της Ήλιδας, ως χώρος φυσικού περιβάλλοντος που στέγασε την μεγαλόπνοη σύλληψη του αρχαίου κόσμου, την ολυμπιακή ιδέα, από σήμερα, Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, θα βρίσκεται στο επίκεντρο της εταιρικής ευθύνης με δράσεις δωρεάς μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, ατομικού εξοπλισμού προστασίας (στολές, κράνη, περισκελίδες), αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης των δασικών και δασεργατών για την ασφαλέστερη χρήση και τη βέλτιστη αξιοποίηση των καινοτομικών λειτουργιών της HUSQVARNA.

Η συνολική αξία των δωρεών θα ανέλθει στο ύψος των 100.000€, όπως συμφωνήθηκε κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και πρόσθετες περιοχές της χώρας, πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος και την αρμόδια Γεν. Διεύθυνση Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος, του οποίου οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν υποδείξει ως περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος και υψηλής επικινδυνότητας δασικής πυρκαγιάς ή ακόμα ως  περιοχές αποκατάστασης καμένων δασών.

«Τα δάση είναι οι πνεύμονες του τόπου που ζούμε και μοιραζόμαστε όλοι μαζί» δήλωσε ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, προσθέτοντας ότι «Η επιλογή της Αρχαίας Ολυμπίας όπου σήμερα υπογράψαμε το 4ετές Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Υφυπουργό κύριο Γιώργο Αμυρά, τον οποίο και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα αποδοχής της δωρεάς και συνεργασίας, μόνο τυχαία δεν είναι. Οι παγκόσμιοι συμβολισμοί του μνημείου, η ιερή φλόγα του χώρου, το καθιστούν εθνικό και παγκόσμιο κεφάλαιο και η εταιρεία μας βρίσκεται ταγμένη στον εθνικό σκοπό να κρατηθεί η φλόγα εκεί που ανήκει, ως το πολιτιστικό κεφάλαιο ευθέως συνδεδεμένο με το φυσικό περιβάλλον. Το δάσος της Φολόης, ο Κρόνιος Λόφος, αλλά και το σύνολο του φυσικού δασικού περιβάλλοντος της Ολυμπίας, το αισθανόμαστε πλέον ως «υιοθετημένο» από εμάς και τους ανθρώπους μας, που μαζί εργαζόμαστε για το δάσος, αυτές τις κρίσιμες εποχές για τη φροντίδα και την προστασία του».

Στην τελετή υπογραφής που διεξήχθη στην Ολυμπία, σε συμβολικό χώρο, στο προαύλιο χώρο του Προφήτη Ηλία στον Φλόκα Ηλείας,  παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, εθελοντές πολιτικής προστασίας, δασικοί και μέλη δασικών συνεταιρισμών, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τους δωρητές και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την πρωτοβουλία.