ΟΚΑΝΑ και ΕΟΚ σκόραραν στον αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 26ης Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) έστειλε μια διαφορετική πρόσκληση, προς τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), με το μήνυμα #DoBasketball #NoDrugs δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη μιας νέας συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

O αθλητισμός και ειδικότερα το προσφιλές -προς το ευρύ κοινό- άθλημα της καλαθοσφαίρισης, αποτελεί έναν από τους πλέον προστατευτικούς παράγοντες ενάντια στις εξαρτήσεις. Επιλέγοντας την άθληση, το άτομο επιλέγει έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, ενισχύοντας την σωματική και ψυχική του υγεία ενώ, μέσω της ευγενούς άμιλλας, εφοδιάζει τον εαυτό του με χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην πνευματική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξή του. Με αυτό τον τρόπο, κινητοποιείται για ζωή.

Στο πλαίσιο των κοινών εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ο ΟΚΑΝΑ, την Τετάρτη 29/04/2022, συμμετείχε με ενημερωτικό περίπτερο και υλικό στο τουρνουά 3*3, που διοργάνωσε η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στο Φρούριο της Λάρισας, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί χτες, ως αργά το βράδυ, για να συμμετάσχει και να παρακολουθήσει την εκδήλωση. Επιπλέον, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ακολούθησε φιλικός δεκάλεπτος αγώνας μεταξύ του ΟΚΑΝΑ και της ΕΟΚ. Από πλευράς, του ΟΚΑΝΑ συμμετείχαν, ο Αντιπρόεδρος, κ. Αθ. Δημητριάδης και ο Υπεύθυνος της Κοινωνικής Επανένταξης, κ. Αλ. Ψαριανός ενώ από πλευράς της ΕΟΚ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Β. Λιόλιος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Κ. Σβερκούνος. Τις δύο ομάδες πλαισίωσαν αμφότερα παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, κ.κ.  Ντικούδης και Κ. Τσαρτσαρής.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας θα μεταδοθεί, με την επιμέλεια της ΕΟΚ, ολιγόλεπτο τηλεοπτικό σποτ, κατά το οποίο δίνεται το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος στον αγώνα κατά της εξάρτησης και ότι υπάρχει το ολοκληρωμένο δίκτυο δομών και υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, το οποίο συμβάλλει με ολιστικό τρόπο στην αντιμετώπισή της.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Λιόλιος δήλωσε «Για όλους εμάς στη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, είναι απαράβατη αρχή η σύνδεση του μπάσκετ με την κοινωνία. Είναι φυσικά και η με κάθε τρόπο και ευκαιρία προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και νομίζω ότι τέτοιες δράσεις δε χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση. Ο αθλητισμός είναι κάτι όμορφο, απλό και αγαπητό από όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα, άρα και μπορεί πιο εύκολα να περάσει σημαντικά μηνύματα. Κάθε παιδί που πείθουμε να έρθει στο γήπεδο, που του δίνουμε κίνητρα και που το αποτρέπουμε από οποιαδήποτε πιθανώς επικίνδυνη συνήθεια, είναι ένα κέρδος για όλους. Ο ΟΚΑΝΑ συντελεί ένα πολύ σημαντικό έργο, εμείς θα είμαστε δίπλα του σε κάθε ευκαιρία και όλοι μαζί θα στοχεύουμε σε μια κοινωνία με υγεία και μακριά από εξαρτήσεις».

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρης δήλωσε «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς, η συνεργασία με την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να προωθήσουμε, με έναν εύληπτο και κατανοητό τρόπο, προς την κοινότητα, το μήνυμα να υιοθετήσει έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι εξαρτήσεις και οι εξαρτητικές συμπεριφορές…»