Υποτροφία «Πάνος Μυλωνάς» 2013

    Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» η 6ητελετή απονομής Υποτροφίας «Πάνος Μυλωνάς»,  η οποία υλοποιείται από το 2005 με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών. Η υποτροφία απονέμεται από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στον καλύτερο φοιτητή του 4ου έτους του Τμήματος, εις μνήμην του Πάνου Μυλωνά. Για άλλη μια φορά η εκδήλωση στάθηκε αφορμή για έμπνευση και προβληματισμό γύρω από το θέμα της οδικής ασφάλειας, ενώ οι ομιλητές εξήραν το χαρακτήρα και τις επιστημονικές δυνατότητες του Πάνου Μυλωνά που χάθηκε άδικα σε τροχαίο δυστύχημα στις 22 Μαρτίου 2004 στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

    Την εκδήλωση  χαιρέτησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής κος Γεώργιος Παναγιωτάκης, ο οποίος προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να παραδειγματιστούν από το έργο και τις δράσεις της κας Βασιλικής Δανέλλη-Μυλωνά, μητέρας του Πάνου Μυλωνά και προέδρου του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» καθώς «κατάφερε να μετατρέψει τον πόνο σε δύναμη και τη δύναμη σε δημιουργία».

    Την εκδήλωση επίσης χαιρέτισαν από την πλευρά του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών ο Πρόεδρος Καθηγητής κος Σπυρίδωνας Παντελάκης και ο Καθηγητής κος Γεώργιος Χρυσολούρης ο οποίος υπήρξε και καθηγητής του Πάνου Μυλωνά. Ο κ. Χρυσολούρης πέραν της αναφοράς στο ήθος και την προσωπικότητα του Πάνου Μυλωνά αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. ως ένα άτομο εξαιρετικά προικισμένο, που αποτελεί παράδειγμα και για τη νεολαία μας και για γονείς και γενικότερα για την κοινωνία. Ενώ της απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες για την προσφορά του Ινστιτούτου, του οποίου οι δράσεις έχουν ξεπεράσει τα εγχώρια σύνορα και βοηθούν σε ένα ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνία.

    Επιπλέον την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υγείας- Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων κος Χαράλαμπος Στανίτσας και εκ μέρους του Σ.Ε.Σ. ο κος Νίκος Μηλιώνης, ενώ παρών ήταν και ο τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Ομότιμος Καθηγητής κος Χρήστος Χατζηθεοδώρου και πολλοί ακόμα καθηγητές, εκπρόσωποι φορέων και φοιτητές.

    Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε επιπλέον:

    –    Παρουσίαση του Τοπικού Κέντρου Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια στη Δυτική Ελλάδα από τον Καθηγητή και επιστημονικό υπεύθυνο του Προγράμματος AVENUEΚαθηγητή και τέως Πρύτανη κο  Σταύρο Κουμπιά. Το κέντρο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ανωτέρω Ευρωπαϊκού Προγράμματος και στεγάζεται στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (χώρος Εκκρεμούς Φουκώ).

    –    Ομιλία της Νομικού – Εγκληματολόγου κας Πάρης Ζαγούρα, Επιμελήτριας Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών, με θέμα την παραβατικότητα ανηλίκων. Η κα Πάρη Ζαγούρα, κατά την ομιλία της, παρουσίασε  πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με “τις παραβάσεις του ΚΟΚ στην Εφηβεία” με αφορμή και το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» που πραγματοποιεί το Ι.Ο.ΑΣ. σε συνεργασία με το Δικαστήριο Ανηλίκων Αθηνών και περιλαμβάνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για νέους παραβάτες του Κ.Ο.Κ

    –    Επίδοση συσκευής μέτρησης αλκοόλ, δωρεά του Ινστιτούτου, στο Τμήμα Τροχαίας Πατρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Τη συσκευή παρέλαβε ο Διοικητής Τροχαίας Πατρών κος Απόστολος Μαρτζάκλης ο οποίος ευχαρίστησε το Ινστιτούτου και ιδιαίτερα την πρόεδρο του Δ.Σ., κα Βασιλική Δανέλλη –Μυλωνά, για τη συνεισφορά αυτή.

    Φέτος η τελετή περιέλαβε την απονομή 2 υποτροφιών, οι οποίες υποστηρίχτηκαν από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», στους πρωτεύσαντες φοιτητές του 4ου έτους του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, για το έτος 2010 & 2011, καθώς πέρυσι δεν είχε πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη εκδήλωση. Έτσι ο συνολικός αριθμός υποτροφιών που έχουν δοθεί έως σήμερα ανέρχονται σε επτά (7).  Η μία εκ των δύο υποτροφιών δόθηκε στον πρωτεύσαντα φοιτητή του 4ου έτους του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών κ. Ζυμβραγάκη Γεώργιο-Στυλιανό  και η 2η υποτροφία δόθηκε στον κ. Γιάνναρο Ευθύμιο.

    Μετά το κλείσιμο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στο Τοπικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας, όπου ακολούθησε παρουσίαση του Κέντρου και εκπαίδευση με τους προσομοιωτές του Ινστιτούτου. Το ίδιο πρωί, παράλληλα με την εκδήλωση απονομής υποτροφίας, είχε προηγηθεί στο Τοπικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας και εκπαίδευση μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.

    Οι εν λόγω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από το Ινστιτούτο και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων με συμμετοχή πλέον των 1.100 εθελοντών του Ινστιτούτου και 200 ατόμων που απασχολούνται στο πρόγραμμα ΚΟΧ στην Αττική και τη Δυτική Ελλάδα ενώ 161 φορείς σε 140 πόλεις συμμετείχαν αναλαμβάνοντας δράσεις και διανέμοντας ενημερωτικό υλικό για την Ασφάλεια στους δρόμους της χώρας μας.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ