Κ. Χατζηδάκης: Άξιο μίμησης το κατάστημα της εταιρείας «Μασούτης» για τους τυφλούς

Το κατάστημα της «Μασούτης» στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, το πρώτο αλυσίδας σουπερμάρκετ στην Ελλάδα που είναι λειτουργικό στα άτομα με οπτική αναπηρία επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης περιηγήθηκε στο κατάστημα, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και την εταιρεία TANDEM και ενημερώθηκε για τους τρόπους με τους οποίους εξασφαλίζεται –με τη χρήση της τεχνολογίας- η ασφαλής περιήγηση των καταναλωτών με οπτική αναπηρία στον χώρο και διευκολύνονται οι καταναλωτές κατά τη διαδικασία επιλογής προϊόντων από το ράφι.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Η ευαισθησία απέναντι στα άτομα με αναπηρία πρέπει να γίνεται πράξη κάθε μέρα, από το κράτος όσο και από την κοινωνία στο σύνολό της, αλλά φυσικά και από τις επιχειρήσεις. Σήμερα στο σούπερ μάρκετ «Μασούτης» είδαμε ένα τέτοιο παράδειγμα έμπρακτης ευαισθησίας. Δημιούργησαν, αξιοποιώντας την τεχνολογία, ένα μηχανισμό που διευκολύνει τους συνανθρώπους μας με οπτική αναπηρία, προκειμένου να μπορούν να ψωνίζουν όπως κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι».

Ο ίδιος συνεχάρη τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Μασούτη και τον Θανάση Σιδέρη από την ΤΑΝDEM –άτομο με οπτική αναπηρία και ο ίδιος- που μαζί με το ΕΚΕΤΑ και το ΚΕΑΤ συνέβαλαν «ώστε η ανθρωπιά να γίνει πράξη», όπως χαρακτηριστικά είπε, και εξέφρασε την ελπίδα ότι με την πάροδο του χρόνου το παράδειγμα του πρότυπου καταστήματος θα γίνει σταδιακά ο κανόνας.