Schneider Electric: Σπουδαία διάκριση στα Παγκόσμια Βραβεία Νερού 2022

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης της ενέργειας και του αυτοματισμού, κέρδισε τον τίτλο «Εταιρεία της Χρονιάς στην Τεχνολογία Νερού» στα Παγκόσμια Βραβεία Νερού 2022. Το βραβείο αναγνωρίζει την ηγετική θέση της Schneider Electric στη βιωσιμότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στους τομείς του νερού, των λυμάτων και της αφαλάτωσης, καθώς και τις τεχνολογίες της που βοηθούν τους πελάτες να ανταποκριθούν στη ζήτηση για πιο ανθεκτική, αποδοτική και βιώσιμη λειτουργία των επιχειρήσεών τους. 

Εξαιρετική συμβολή στην ψηφιοποίηση και την αποτελεσματικότητα 

Η κατηγορία «Εταιρεία της Χρονιάς για την Τεχνολογία Νερού» αναγνωρίζει την εταιρεία με την μεγαλύτερη συμβολή στον τομέα του νερού και της ψηφιακής τεχνολογίας. Η Schneider Electric αναγνωρίστηκε σε αυτήν την κατηγορία για την πρωτοποριακή δουλειά της με το EcoStruxure™ Automation Expert V21.2, το οποίο διαχειρίζεται πλήρως τον κύκλο ζωής των αυτοματισμών που σχετίζονται με τις λειτουργίες νερού και λυμάτων. Το EcoStruxure Automation Expert είναι το πρώτο σύστημα βιομηχανικού αυτοματισμού, με επίκεντρο το λογισμικό, στον κόσμο και αλλάζει τα δεδομένα στην προσπάθεια προς τη βιωσιμότητα της λειτουργίας των εγκαταστάσεων νερού και λυμάτων.  

Η εταιρεία αναγνωρίστηκε επίσης για πρόσθετες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας της με τον όμιλο Suez για την αξιοποίηση της αμοιβαίας τεχνογνωσίας και των δύο εταιρειών, με σκοπό την από κοινού ανάπτυξη και διάθεση στην αγορά καινοτόμων ψηφιακών λύσεων για τον πλήρη κύκλο του νερού. Μέσω αυτού του εγχειρήματος, η Schneider Electric πρόσθεσε το software, AQUADVANCED® στο ήδη υπάρχον λογισμικό της για smart water, με προγραμματισμένες υλοποιήσεις στην Ιταλία και την Αργεντινή. Επίσης, μέρος της αναγνώρισης οφείλεται και στην ανάπτυξη του Unified Operations Center for Water της AVEVA  – ενός συστήματος που συνδέει την τεχνολογία πληροφοριών (IT) και την επιχειρησιακή τεχνολογία (OT) για την συνολική βελτιστοποίηση λειτουργιών σε εταιρείες ύδρευσης.  

Η Schneider Electric συνεχίζει να εξελίσσει την αγορά αυτοματισμού για τη βιομηχανία νερού, με αποτέλεσμα η Royal HaskoningDHV να ονομάσει τη Schneider Electric ως τον παγκόσμιο προτιμώμενο προμηθευτή της για τη λύση επεξεργασίας λυμάτων Nereda®. Σε αυτή τη περίπτωση, η Schneider Electric θα συνδυάσει τις δυνατότητες του EcoStruxure Automation Expert με την τεχνολογία Nereda για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς λύσεων Nereda. Αυτό το σύστημα ελέγχου βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών της μονάδας και επιτρέπει στους πελάτες να έχουν πλήρη διαχείριση του κύκλου ζωής, απρόσκοπτη ενσωμάτωση των υπηρεσιών πληροφορικής ΙΤ/ OT και βελτιωμένη διάγνωση συστήματος για τα συστήματα αυτοματισμού τους.

Η τελετή απονομής των βραβείων γιόρτασε τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του κλάδου κατά το προηγούμενο έτος, αναγνωρίζοντας τόσο τις πρωτοβουλίες, όσο και τις εταιρείες στους τομείς του νερού, των λυμάτων και της αφαλάτωσης, που προωθούν τη βιομηχανία μέσω της βελτιωμένης λειτουργικής απόδοσης, της υιοθέτησης καινοτόμων τεχνολογιών και βιώσιμων οικονομικών μοντέλων.