Vodafone: Κύριος συνεργάτης του Συνεδρίου COP27 του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Η Vodafone ανακοινώθηκε σήμερα ως ο πρώτος κύριος συνεργάτης του Συνεδρίου COP27 του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP27 UN Climate Change Conference), που θα φιλοξενηθεί από την κυβέρνηση της Αιγύπτου στο Sharm-el-Sheikh τον Νοέμβριο του 2022.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα εργαστεί μαζί με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την παροχή προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και συνδεσιμότητας στο Συνέδριο COP27 και τους επισκέπτες του. Επιπλέον, θα αναδείξει τρόπους με τους οποίους  η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην πιο αποδοτική διαχείριση της ενέργειας, στο χτίσιμο μιας πιο κυκλικής οικονομίας και στην ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στο COP27, η Vodafone θα παρουσιάσει πώς κομβικές ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες, όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία στα χέρια των κοινωνιών, προκειμένου να εξοικονομούν ενέργεια, να διατηρούν καθαρότερες πόλεις και να βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα κρίσιμων τομέων της οικονομίας, όπως η γεωργία και οι μεταφορές.

Ο Nick Read, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vodafone, δήλωσε σχετικά: «Το Συνέδριο COP27 του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Sharm El-Sheikh της Αιγύπτου είναι μια σημαντική ευκαιρία για να επιταχυνθεί η κατεπείγουσα και διαρκής δράση που απαιτείται για την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης. Για την Vodafone, η επιχειρησιακή επιτυχία δεν συνεπάγεται κόστος για το περιβάλλον, γι’ αυτό, μέσω της συμμετοχής μας στο COP27, φιλοδοξούμε να αναδείξουμε  τον ρόλο που διαδραματίζουν τα ψηφιακά δίκτυα και οι υπηρεσίες μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ».

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του COP27, Sameh Shoukry, Υπουργός Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, καλωσόρισε τη Vodafone ως κύριο συνεργάτη του Συνεδρίου COP27, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις στην αναζήτηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου και την υποστήριξη των συμφωνημένων δράσεων για το κλίμα. Ο Υπουργός Shoukry χαιρέτησε την συνεισφορά της Vodafone στην προετοιμασία του συνεδρίου στο Sharm-El-Sheikh, προσβλέποντας σε μια ιδιαιτέρως επιτυχημένη και επιδραστική εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Vodafone έχει δεσμευθεί να περιορίσει δραστικά τον περιβαλλοντικό της αντίκτυπο με απώτερο σκοπό τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της έως το 2040, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει λύσεις στους εταιρικούς της πελάτες προκειμένου να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές άνθρακα κατά 350 εκατομμύρια τόνους έως το 2030. Επιπλέον, η εταιρεία υιοθετεί πρωτοβουλίες για την μείωση των αποβλήτων από ηλεκτρονικές συσκευές και την επίτευξη του στόχου της να επαναχρησιμοποιεί, να μεταπωλεί  ή να ανακυκλώνει το 100% των απορριμμάτων του δικτύου της.