Lidl Ελλάς: Silver award και έπαινος στον CR Index 2021-2022

Βάσει των διεθνών κριτηρίων αξιολόγησης ESG του CR Index, του Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Lidl Ελλάς διακρίθηκε αποσπώντας Silver Award αλλά και Έπαινο για την Αγορά (Marketplace Award). Η εταιρεία βρίσκεται ανάμεσα στις 17 κορυφαίες επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του υψηλού κύρους και διεθνώς αναγνωρισμένου δείκτη μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης CR Index για τις πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης & κριτηρίων ESG  που εφαρμόζουν.  

«Στη Lidl Ελλάς πιστεύουμε στις στρατηγικές συνεργασίες που δυναμώνουν την προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης. Έχουμε αυξημένη ευθύνη  απέναντι στην ποιότητα των προϊόντων, αλλά και στη διασφάλιση υγιών συνεργασιών με τους προμηθευτές μας. Ενισχύουμε την αειφορία της ελληνικής παραγωγής και επενδύουμε σε συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Περιορίζουμε το όποιο αρνητικό αποτύπωμα της επιχειρηματικής μας δράσης στο περιβάλλον, πρωτοπορούμε με σαφείς χρονικές δεσμεύσεις στη μείωση της χρήσης πλαστικού και την υλοποίηση δράσεων που προωθούν την ανακύκλωση, ενώ συγχρόνως εξασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στη διαχείριση της ενέργειας που απαιτεί η επιχειρηματική μας δράση. Δρούμε ως ένας υπεύθυνος εργοδότης, διατηρώντας άριστες συνθήκες εργασίας και φροντίζοντας να αναπτύσσουμε τις δεξιότητες των εργαζόμενών μας. Όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζονται στη διάκρισή μας στο CR Index 2021-2022», δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου – Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς.

Με όραμα ένα καλύτερο αύριο για όλους, η Lidl Ελλάς επενδύει με συνέπεια στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών «υπεύθυνου επιχειρείν» και έτσι αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της να συνεισφέρει ενεργά στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές και τον πλανήτη μας.