4.800 χαμόγελα

    Από τις 11 Φεβρουαρίου έως και τις 24 Μαρτίου, ο «Ιπποκράτης», στο πλαίσιο του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επισκέφθηκε και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, προσφέροντας δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά. 20 Δήμοι συνολικά καλωσόρισαν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του «Ιπποκράτη», οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

    Πιο αναλυτικά εξετάστηκαν:
    •    στα Χανιά 1.500 παιδιά
    •    στο Ρέθυμνο 800 παιδιά
    •    στο Ηράκλειο 1.500 παιδιά
    •    στο Λασίθι 1.000 παιδιά

    Ο «Ιπποκράτης» συνεχίζει δυναμικά το ταξίδι του στην Εύβοια, με πρώτο σταθμό από την 1η Απριλίου την Χαλκίδα, ενώ επόμενοι προορισμοί του θα είναι η Πελοπόννησος και τα Κύθηρα.

    Το μεγάλο ταξίδι του «Ιπποκράτη» υλοποιείται για το 2013 με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, με βασικό στόχο την παροχή προληπτικών εξετάσεων σε περισσότερα από 18.000 παιδιών έως τα τέλη του Δεκεμβρίου.

    Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» διαθέτει τμήματα για παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο, στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως το σύστημα e-ppokrates και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης.

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ