“Unexplored Futures”: Η Dialectica βοηθά 500+ μαθητές να ανακαλύψουν ανεξερεύνητους κλάδους εργασίας σε συνεργασία με το The Tipping Point

Η Dialectica, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζει το πρόγραμμα Unexplored Futures” σε.συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, The Tipping Point. Στόχος του προγράμματος μέχρι το τέλος του χρόνου είναι η ενημέρωση 500+ μαθητών από όλη την Ελλάδα για τις ανεξερεύνητες ευκαιρίες και επιλογές στην αγορά εργασίας με σκοπό να λάβουν πιο συνειδητοποιημένα αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Η νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου κύκλου του “Unexplored Futures”, που φέρνει μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε επαφή με δεκάδες μέντορες αλλά και εργαζόμενους της Dialectica, μέσα από μια σειρά διαδικτυακών συναντήσεων. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι μέντορες μοιράζονται προσωπικές εμπειρίες και insights από το επαγγελματικό τους ταξίδι και απαντούν σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με την αγορά εργασίας και τα soft skills που χρειάζεται να αναπτύξουν μεταξύ άλλων. Κατά τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, την άνοιξη του 2022, πραγματοποιήθηκαν 21 διαδικτυακές συναντήσεις με σχολεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Κρήτη. Ήδη 295 μαθητές και 9 εκπαιδευτικοί έχουν συνομιλήσει με μέντορες της Dialectica και επαγγελματίες από όλον τον κόσμο.

“Οι νέοι, σήμερα, καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον, χωρίς να έχουν πάντα πρόσβαση στις απαραίτητες γνώσεις και insights για την αγορά εργασίας και τις επιλογές που υπάρχουν. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσα από το “Unexplored Futures” και τη συνεργασία μας με το The Tipping Point βοηθάμε δεκάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα να κάνουν ένα δυνατό πρώτο βήμα προς την επαγγελματική επιτυχία. Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε μέσα από περισσότερα καινοτόμα προγράμματα με θετικό αντίκτυπο”, σημειώνει ο Γιώργος Τσαρούχας, συνιδρυτής και CEO της Dialectica.

 Η Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, συνιδρύτρια και Διευθύντρια του The Tipping Point, προσθέτει: “Η συνεργασία μας με την Dialectica με τη δράση “Unexplored Futures”, έρχεται να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην αποστολή του The Tipping Point, δηλαδή στην ενδυνάμωση των νέων και την προετοιμασία τους για το εργασιακό περιβάλλον του αύριο. Η συμμετοχή των στελεχών  της, οι οποίοι/ες έχουν αναλάβει το ρόλο των μεντόρων στη συγκεκριμένη δράση με μεγάλο ενθουσιασμό, έχει δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές/ριες ανά την Ελλάδα να γνωρίσουν όλες αυτές τις ειδικότητες και τους κλάδους που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και παραμένουν ακόμη άγνωστες στη νέα γενιά. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια της δράσης με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς!”

Με όραμα να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων παγκοσμίως, η Dialectica δίνει πρόσβαση σε θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις σε real-time πληροφορίες για να αξιολογήσουν επενδυτικές συμφωνίες εκατομμυρίων. Σήμερα, η Dialectica απασχολεί 750+ εργαζόμενους στα γραφεία της σε Ευρώπη και Αμερική. Τον Μάρτιο του 2022 η εταιρεία συμπεριλήφθηκε στη λίστα των Financial Times με τις «ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης” μετά από την πρωτοεμφάνισή της στη λίστα το 2021. Παράλληλα, πριν από μερικές εβδομάδες, η Dialectica βραβεύτηκε από το Great Place to Work® ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ από το 2020 βρίσκεται σταθερά στην ετήσια λίστα των Best WorkplacesTM Ελλάδας.

 Ο οργανισμός The Tipping Point (TTP) έχει ως σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία. Με τη χρήση της τεχνολογίας, μαθητές ανά την Ελλάδα διευρύνουν τους ορίζοντες και τις επιλογές τους και λαμβάνουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους από ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) σε όλο τον κόσμο, τους οποίους δεν θα συναντούσαν διαφορετικά, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν και καλλιεργούν οριζόντιες δεξιότητες. Έως σήμερα, 650+ σχολεία και κοινότητες έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του TTP, με την υποστήριξη 1.500+ εκπαιδευτικών και τη συνεισφορά 2.000+ μεντόρων, δίνοντας τη δυνατότητα σε 40.000+ μαθητές να εμπνευστούν και να συνδεθούν με την αγορά εργασίας, από την άνεση της τάξης τους.