Grant Thornton: Πιστοποιήθηκε ως Great Place to Work

Την Πιστοποίηση του Great Place to Work απέκτησε η Grant Thornton, ξεχωρίζοντας για το εξαιρετικό εργασιακό της περιβάλλον και την εταιρική της κουλτούρα, έπειτα από αξιολόγηση η οποία διενεργήθηκε από τον οργανισμό Great Place to Work Hellas.

Οι άνθρωποι της Grant Thornton ανέδειξαν και πιστοποίησαν την εταιρία ως Great Place to Work μέσω του ερωτηματολογίου Trust Index, το οποίο συμπλήρωσαν ανώνυμα και εμπιστευτικά, και το οποίο διερευνά τις πέντε διαστάσεις που θεωρούνται σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον: την αξιοπιστία, τον σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την υπερηφάνεια και τη συντροφικότητα.

Μέσα από την εν λόγω αξιολόγηση, οι εργαζόμενοι επιβράβευσαν την Grant Thornton για την ανθρωποκεντρική κουλτούρα της, τις ενέργειες που πραγματοποιεί για την προώθηση ουσιαστικών σχέσεων που βασίζονται στην ισότητα και την εμπιστοσύνη, καθώς και τη συστηματική επένδυσή της στη δημιουργία ενός υποδειγματικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Μάλιστα, η αναγνώριση του άρτιου εργασιακού περιβάλλοντος της Grant Thornton επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το 90% του προσωπικού δηλώνει πως η εταιρία παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες ανάπτυξης προκειμένου οι άνθρωποί της να εξελιχθούν επαγγελματικά, ενώ το 88% χαρακτηρίζει την εταιρία ως «ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας». Την ίδια στιγμή, το 85% αισθάνεται ότι κάνει τη διαφορά μέσα από την εργασία του στην Grant Thornton, ενώ το 83% δηλώνει υπερήφανο που εργάζεται εδώ.

Η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο και μία υπόσχεση για την Grant Thornton, ώστε να συνεχίζει καθημερινά τις δράσεις της για την προώθηση ενός ευχάριστου και δυναμικού εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο λειτουργεί με γνώμονα την προσωπική εξέλιξη του κάθε εργαζόμενου, την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους, την ασφάλεια, καθώς και την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η ίδια η εταιρία, άλλωστε, κινείται σταθερά προς αυτήν την κατεύθυνση όλο αυτό το διάστημα, μέσα από δράσεις όπως είναι η εφαρμογή του υβριδικού μοντέλου εργασίας (Hybrid Working Model), που επιτρέπει σε όλες και όλους να δουλεύουν έως δύο ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι, προσφέροντάς στους εργαζομένους μεγαλύτερη ευελιξία και μειώνοντας, ταυτόχρονα, το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της.

Ο κ. Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton στην Ελλάδα, με αφορμή την τιμητική διάκριση που έλαβε η εταιρία ανέφερε: «Το να αποτελείς πρότυπο εργασιακού περιβάλλοντος είναι ένα στοίχημα που απαιτεί συνεχείς προσπάθειες και συνεργατική προσέγγιση σε ό,τι και να κάνεις. Η ευημερία και η σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων μας αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε προχωρήσει στην υλοποίηση μιας σειράς πρωτοποριακών δράσεων, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία μας. Η παρούσα διάκριση αποτελεί μία έμπρακτη επιβεβαίωση ότι συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ανελλιπώς προκειμένου να διασφαλίζουμε ένα άρτιο εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους μας. Οι ίδιοι οι άνθρωποί μας, άλλωστε, είναι αυτοί που διαμορφώνουν την ταυτότητα και την κουλτούρα της Grant Thornton. Και μαζί τους, βαδίζουμε με σταθερά και σίγουρα βήματα σε ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες».

Η κα. Κατερίνα Κουλούρη, Partner, Επικεφαλής του τμήματος People Experience and Culture της Grant Thornton στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η διάκριση της Grant Thornton σε Great Place to Work, αποτελεί για εμάς σημαντική αναγνώριση και αποδεικνύει την συνεχή αφοσίωσή μας στους ανθρώπους μας και στη δημιουργία ενός ασφαλούς και ισορροπημένου εργασιακού περιβάλλοντος, για όλους. Η πιστοποίηση άλλωστε προήλθε από τους ανθρώπους μας, και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας αλλά και μια μεγάλη ευθύνη για το μέλλον, διότι μόνο μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους για την εμπιστοσύνη τους και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να εξελισσόμαστε, να εμπνέουμε τη θετική αλλαγή, και να οικοδομούμε ένα περιβάλλον ευκαιριών και ισότητας, στο οποίο όλοι οι άνθρωποί μας θα μπορούν να ξεδιπλώνουν την προσωπικότητά τους και να κάνουν τη διαφορά».