Marks & Spencer Ελλάδος: Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών από τους εργαζόμενους στο πλαίσιο του προγράμματος “Plan A”

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι της Marks & Spencer Ελλάδος ένωσαν τις δυνάμεις τους και συναντήθηκαν σε διαφορετικές παραλίες, με σκοπό να απομακρύνουν απορρίμματα που είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ενέργεια υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας «Plan A», το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από διεθνείς δράσεις και δεσμεύσεις της εταιρίας Marks & Spencer, με σκοπό τη συμβολή της στη δημιουργία ενός κόσμου πιο βιώσιμου, για όλους.

Η ενέργεια καθαρισμού παραλιών διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Ακτών, η οποία για το 2022 γιορτάστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 150 εργαζόμενοι των Marks & Spencer στην Ελλάδα, καθάρισαν 17 χιλιόμετρα ακτών και συνέλεξαν 161 κιλά απορριμμάτων, εκ των οποίων τα 73 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα. Η εταιρεία παρείχε στους εθελοντές τα απαραίτητα υλικά για τη συλλογή και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων, όπως γάντια και σακούλες, απόχες για τον καθαρισμό και της θάλασσας, καθώς και καπέλα για την προστασία τους από τον ήλιο.

Ενδεικτικά, στην Αττική η παραλία που καθαρίστηκε στο πλαίσιο της δράσης ήταν αυτή του Δ. Αλίμου, στο Ηράκλειο Κρήτης η παραλία Καράβολα και στη Ρόδο η παραλία Κάτω Πέτρες.

Η Anita Sabarwal, Country Manager της Marks & Spencer Greece που συμμετείχε στη δράση καθαρισμού της παραλίας του Δ. Αλίμου, δήλωσε σχετικά: «Για όλους εμάς στη Marks & Spencer, η προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον αποτελεί κυρίαρχο άξονα της στρατηγικής μας. Η δράση παράλληλου καθαρισμού παραλιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Plan Α», στην οποία προχωρήσαμε με εθελοντές από τις ομάδες εργαζομένων Marks & Spencer σε όλες τις περιοχές που έχουμε παρουσία, συνέβαλε ουσιαστικά στη δημιουργία καθαρών παραλιών ενώ παράλληλα είχε και σημαντική συμβολική αξία, προβάλλοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί, μέσα από μικρότερες ή μεγαλύτερες πρωτοβουλίες, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη δημιουργία μιας βιώσιμης καθημερινότητας».