Make-A-Wish: Τραγούδια, ζωγραφιές και συγκινητικές στιγμές στη βράβευση σχολείων

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, αντήχησαν χαρούμενες παιδικές φωνές και πρωταγωνίστησε η συγκίνηση. Μαθητές, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και γονείς, ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, για την παραλαβή των βραβείων τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής.

Το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, 24 ολόκληρα χρόνια. Με τη διαχρονική συμβολή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, το αστέρι «ταξιδεύει» κάθε χρόνο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιείται δημιουργικός διαγωνισμός, όπου οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα «έργο» το οποίο θα αποτυπώνει τη δική τους συμβολή στον δύσκολο αγώνα των παιδιών ευχής. Οι συμμετοχές για το 2021 ξεπέρασαν τις 2000 και συνολικά βραβεύτηκαν 55 εκπαιδευτικές δομές από διάφορες βαθμίδες. Μέσα από τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές, αποτυπώνεται η ευαισθησία των παιδιών για τα παιδιά με ιδιαιτερότητες, όπως ένα αμαξίδιο ή η απώλεια των μαλλιών, καθώς και η αθώα, παιδική ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Ξεχώρισαν δε οι συμμετοχές των ειδικών σχολείων, που ξεπέρασαν τις 60, ενώ 9 από αυτές απέσπασαν και κάποιο βραβείο. Αναλυτικά τα έργα που βραβεύτηκαν μπορείτε να δείτε στη σελίδα Διαγωνισμός.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρέσβειρα του Οργανισμού, Φαίη Σκορδά, και οι υπεύθυνοι του προγράμματος, Μαρία Γκαμαλούτσου και Χάρης Πατούνης (ή αλλιώς Αστερούληδες). Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσαν οι ομιλίες της μικρής Μαρίας, παιδιού ευχής, και της μητέρας της Κωνσταντίνας, της μαμάς Πόπης που ταξίδεψε από την Πτολεμαΐδα για την παραλαβή του βραβείου του Ανδρόνικου, καθώς και των εκπαιδευτικών και των παιδιών που παραβρέθηκαν για την παραλαβή των βραβείων.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νέο Αστέρι της Ευχής, με τίτλο για τη νέα σχολική χρονιά «Γίνε ένα αστέρι για ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια». Τις καρδίες όλων έκλεψε η μικρή Χριστίνα που χαμογελαστή ποζάρει στις αφίσες του προγράμματος για το 2022-2023. Χωρίς ίχνος τρακ, ανέβηκε στη σκηνή και μας είπε επί λέξη για την ευχή της: «Πέρασα υπέροχα, όλοι οι φίλοι μου ήταν εκεί! Το Make-A-Wish είναι το καλύτερο!», ενώ η μητέρα της, Πέννυ, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να γίνουν αρωγοί του έργου μέσω του προγράμματος. Με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση η Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών Δήμου Αθηναίων.

Πληροφορίες για το νέο αστέρι μπορείτε να βρείτε στην κεντρική σελίδα του προγράμματος www.wishstar.gr και η διανομή του υλικού στα σχολεία όλης της Ελλάδας θα ξεκινήσει μέσα Οκτώβρη. Με απόφαση της διοίκησης της κάθε εκπαιδευτικής μονάδας ή/ και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δίνεται η δυνατότητα να γίνουν όλοι οι μαθητές μία δυνατή γροθιά και να στηρίξουν την επιστροφή των άρρωστων παιδιών στην παιδικότητα που είναι απαραίτητη.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω live streaming στο κανάλι του YouTube του Οργανισμού για όλα τα σχολεία που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και είναι διαθέσιμη στο https://www.youtube.com/watch?v=0QKWTPLU8D0

Ο οργανισμός εκφράζει την απέραντη ευγνωμοσύνη του τόσο στους μακροχρόνιους χορηγούς του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, Teleperformance, Yuboto, GOD – Hill+Knowlton Strategies, όσο και στις εταιρείες που υποστήριξαν την εκδήλωση: χορηγοί Disney Greece, Gap / Starbucks | χορηγοί σε είδος Wedding Scene, Breeks, Alternative Media, Pepsico, StyleBox, Cocoon Catering, Studio Live |υποστηρικτές με παροχή έκπτωσης Diastasis SA, XK rental.
Special thanks αξίζουν στην Άντζυ Κανελλοπούλου για την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αστεριού Ευχής τα τελευταία πολλά χρόνια και της Ασημίνας Κατσούλη για την προσαρμογή των βραβείων της εκδήλωσης.