Πρόγραμμα STARTAB: Διαμορφώνει επιχειρηματική κουλτούρα στους νέους

Διανύοντας τον 4ο χρόνο λειτουργίας, το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας STARTAB, το οποίο υλοποιείται από το Corallia με την υποστήριξη του Prince’s Trust International, συνεχίζει την προσφορά του με κύριο στόχο την ανάπτυξη του επιχειρείν στη χώρα – εκπαιδεύει, καθοδηγεί και υποστηρίζει νέους και νέες να ωριμάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, συμβάλλοντας ολιστικά στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα πάνω από 770 νέοι και νέες έχουν παρακολουθήσει το 4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας. Ένας απόφοιτος του Προγράμματος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από τα καλύτερα προγράμματα που έχω παρακολουθήσει. Είμαι 21 χρόνων φοιτητής με πολλά άγχη και φόβους ως προς την επιχειρηματικότητα. Αυτό το σεμινάριο μου έδειξε ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα υπάρχει και βελτιώνεται κάθε μέρα, γεμίζοντας με ελπίδα για το μέλλον».

Από την εκκίνηση του Προγράμματος, πάνω από 270 νέοι και νέες έχουν λάβει την πολύτιμη καθοδήγηση των μεντόρων, οι οποίοι παρέχουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε νέους επίδοξους επιχειρηματίες. Ένα μέλος του δικτύου των μεντόρων του Προγράμματος, αναφέρει: «Ως μέντορας πρέπει να είσαι πρόθυμος να μοιραστείς με τους νέους όση εμπειρία μαζεύεις μία ολόκληρη ζωή, γιατί μπορεί να φανεί χρήσιμη για τη ζωή τους, την εργασία τους ή το νέο τους επιχειρηματικό εγχείρημα».

28 επιχειρηματικά σχέδια συνολικά έχουν ολοκληρωθεί και παρουσιαστεί στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων, με μία ομάδα αποφοίτων να δηλώνει: «Το Πρόγραμμα μας βοήθησε να ακολουθήσουμε τα σωστά μονοπάτια προτού ξεκινήσουμε την επιχείρησή μας. Ακόμη, είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για το μέντορα που μας ανατέθηκε και για τη βοήθεια που μας πρόσφερε.»

Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα αποτελέσματα έρευνας του STARTAB για την κατανόηση της στάσης των νέων για το εργασιακό τους μέλλον. 78% δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για μία εργασία στον τομέα της πράσινης οικονομίας ή στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας, ενώ το 75% φιλοδοξεί να απασχοληθεί σε τεχνολογικό τομέα και το 36% σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Το STARTAB αποτελεί διέξοδο και λύση προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση, υποστήριξη και καθοδήγηση οποιασδήποτε ιδέας, χάρη στην πολυετή εμπειρία των συντελεστών στην υποστήριξη νέων επιχειρηματιών και του ισχυρού δικτύου επιχειρηματικών συμβούλων που διαθέτει.

Το STARTAB είναι πλήρως εναρμονισμένο με την Ατζέντα 2030 και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Διασφαλίζει την ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση, στοχεύει στην ισότητα των φύλων με το 48% των νέων που εισέρχονται στο Πρόγραμμα να είναι άντρες και το 51% γυναίκες, προωθεί τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη και δημιουργεί συνεργασίες που θέτουν τους νέους και τις νέες στο επίκεντρο.