Η KAFEA TERRA συμμετέχει ενεργά στον αγώνα κατά της Σπατάλης Τροφίμων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σπατάλης Τροφίμων, η ΚAFEA TERRA έκανε πράξη τη δέσμευσή της για την αντιμετώπιση της Σπατάλης Τροφίμων μέσα από μία Εθελοντική Δράση σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη και ένα εκπαιδευτικό virtual σεμινάριο για τους εργαζομένους της.

H KAFEA TERRA, 100% Ελληνική βιομηχανική εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας καφέ, ως μέλος της Εθνικής Συμμαχίας Κατά της Σπατάλης Τροφίμων φροντίζει αδιάλειπτα για την μείωση των αδιάθετων προϊόντων της. Με γνώμονα αυτό, προχώρησε σε Εθελοντική Δράση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου εργαζόμενοι της KAFEA TERRA σε συνεργασία με την Οργάνωση “Μπορούμε” επισκέφτηκαν λαϊκές αγορές, συγκεντρώνοντας συνολικά 540kg φρούτα και λαχανικά, τα οποία διέθεσαν στις κοινωφελείς δομές Home Project και Πράξη Αγάπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσότητα που διασώθηκε αντιστοιχεί σε 2.120 μερίδες τροφίμων, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την έκλυση περισσότερων από 3.100kg CO2 στην ατμόσφαιρα, σε περίπτωση που τα τρόφιμα αυτά κατέληγαν στη χωματερή.

Επιπλέον, η KAFEA TERRA, με στόχο την ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων της στο θέμα της Σπατάλης Τροφίμων, οργάνωσε ένα εκπαιδευτικό virtual σεμινάριο σε συνεργασία με τον οργανισμό “Μπορούμε” για τις επιπτώσεις και τους τρόπους πρόληψης και μείωσής της. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο τα ελληνικά νοικοκυριά πετούν πάνω από 1.000.000 τόνους τρόφιμα, εκ των οποίων τα μισά θα μπορούσαν να καταναλωθούν με ασφάλεια.

Οι συγκεκριμένες δράσεις επισφραγίζουν τη δέσμευσή της KAFEA TERRA για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων σε όλη την Ελλάδα, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την περιβαλλοντική επιβάρυνση.