Τράπεζα Τροφίμων: 18 Χρόνια παρουσίας

  Η Ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων – Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας» ξεκίνησε να λειτουργεί το 1995 με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της, η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων, η οποία είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων (FEBA),  συγκεντρώνει δωρεές σε τρόφιμα, αναψυκτικά και είδη καθαριότητας, τα οποία βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, σε καλή κατάσταση και ποιότητα. Στη συνέχεια αναλαμβάνει τη δωρεάν διανομή τους σε  ενορίες και άλλες οργανώσεις που προσφέρουν συσσίτια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, καθώς επίσης και σε ιδρύματα με άπορους ηλικιωμένους, ορφανά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, σε όλη την Ελλάδα.

  Αποτελεί πηγή ελπίδας για χιλιάδες συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης, τους οποίους επιδιώκει να ανακουφίσει, διανέμοντας περίπου 120 τόνους τρόφιμα το μήνα. Παράλληλα προσπαθεί να αφυπνίσει και να καλλιεργήσει το αίσθημα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, συμβάλλοντας ενεργά και στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων.

  Το έργο της Τράπεζας Τροφίμων στηρίζουν οι υποστηρικτες-δωρητές όπως βιομηχανίες τροφίμων, εταιρείες διανομής, Σούπερ Μάρκετ, διάφοροι οργανισμοί αλλά και ιδιώτες οι οποίοι το 2012 έφτασαν τους 130. Η καθημερινή λειτουργία της Τράπεζας Τροφίμων εξασφαλίζεται με την αφιλοκερδή προσφορά των υπηρεσιών των 20 μόνιμων και περισσότερων από 100 εποχιακών εθελοντών. Η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων συνεχίζει το κοινωνικό της έργο με αποφασιστικότητα, επιμονή και κυρίως μέσα από το αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς υπεύθυνων εταιρειών και πολιτών.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ