Huawei Ελλάδος: Τιμήθηκε με το βραβείο “Circle economy excellency” της ενότητας Smart Cities

Η Huawei Ελλάδος έλαβε το βραβείο “Circle economy excellency” για τη συμβολή της στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες στην ενότητα Smart Cities την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου κατά την απονομή των βραβείων Circle the Med Forum 2022, στο πλαίσιο του ομώνυμου Διεθνούς Συνεδρίου, στην Αθήνα.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Νίκος Λάζαρης, Διευθύνων Σύμβουλος Huawei Ελλάδος.

O Ussama Rai, Huawei PV & BESS Service Solution Director συμμετείχε στο συνέδριο στη συζήτηση με θέμα: «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια στο νέο γεωπολιτικό πλαίσιο», όπου τόνισε ότι: «Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια επανάσταση στα ευφυή ηλεκτρικά δίκτυα και μια θεμελιώδη αλλαγή στον τομέα της ενέργειας διεθνώς, που εξαλείφουν παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα ανοίγοντας νέες ευκαιρίες. Την παγκόσμια αναδιάρθρωση και αναμόρφωση του ενεργειακού τοπίου καθορίζουν η απεξάρτηση από τον άνθρακα, η αποκέντρωση και η ψηφιοποίηση του δικτύου. Για να επιτευχθεί ένα σύστημα μηδενικών εκπομπών άνθρακα, όλοι πρέπει να κατανοήσουν τη σημασία της αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες. Σε αυτό το πλαίσιο, η Huawei διαθέτει περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και ανάπτυξη στην αποθήκευση ενέργειας, με κύρια έμφαση την ασφάλεια των μπαταριών, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το σταθμισμένο κόστος ενέργειας.

Οι μαζικές επενδύσεις στην κατασκευή μπαταριών και οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις προδιαγράφουν τη βελτιστοποίηση οργάνωσης της ζωή μας και την τροφοδότηση των ενεργειακών μας συστημάτων. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες θα μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως σε οικιακές, εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές με στόχο την επιτυχή μετάβαση σε μια έξυπνη και πλήρως ψηφιοποιημένη κοινωνία μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα έως το 2050».