«Φροντίδα για όλους»: Πρόγραμμα ιατρικών επισκέψεων από Motor Oil και Γιατρούς του Κόσμου

O Όμιλος Motor Oil και οι Γιατροί του Κόσμου, σε συνεργασία με τις εκάστοτε τοπικές αρχές, πραγματοποιούν το πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους», που αφορά σε επισκέψεις Κινητών Ιατρικών Μονάδων της Οργάνωσης παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης και αγωγής υγείας σε συνανθρώπους μας ανά την Ελλάδα.

Σκοπός του προγράμματος, είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη υγείας στον γενικό πληθυσμό και η παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η αγωγή υγείας στις τοπικές κοινότητες καθώς και η διασύνδεση και η παραπομπή στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η αρχή γίνεται από τον Νομό Βοιωτίας το Σάββατο, 3 και την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου οι ιατρικές μονάδες των Γιατρών του Κόσμου θα βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας για να εξυπηρετήσουν τις τοπικές κοινωνίες της Δομβραίνας, της Θίσβης και του Προδρόμου από τις 10:00 πμ. έως τις 15:00 μμ.

Τις ίδιες ώρες θα βρίσκονται την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ελλοπίας παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών της Ελλοπίας, Ξηρονομής και Λεύκτρας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία οργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής υγείας δίνεται η δυνατότητα ιατρικού ελέγχου από παθολόγο, παιδίατρο, καρδιολόγο, γεροντολόγο, οδοντίατρο και ψυχολόγο, ειδικότητες που κρίθηκαν αναγκαίες ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Ο Όμιλος Motor Oil λειτουργώντας ως αναπόσπαστο στοιχείο των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ευημερίας των συνανθρώπων μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους» θα ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές της χώρας το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και τις εκάστοτε τοπικές αρχές.