Ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας 2013

H Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ανακοινώνει τις δέκα τελικές υποψηφιότητες που θα διεκδικήσουν μέρος από το συνολικό ποσό των € 500.000 ως χρηματοδότηση εκκίνησης επιχείρησης.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε σήμερα τους δέκα υποψηφίους επιχειρηματίες που προκρίθηκαν για να κερδίσουν χρηματοδότηση έως € 500.000 καθώς και ολοκληρωμένη υποστήριξη με τη μορφή καθοδήγησης (mentoring) και συμβουλευτικών υπηρεσιών, προκειμένου να δημιουργήσουν την νέα τους επιχείρηση. Τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση του προγράμματος έχει αναλάβει o Όμιλος Libra εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI).

Μέσα στο τρέχοντα μήνα θα επιλεχθούν ένας έως πέντε επιχειρηματίες στην Ελλάδα που θα κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Οι κριτές προσπαθούν να εντοπίσουν υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων τα οποία χαρακτηρίζονται από καινοτομία, δημιουργία θέσεων εργασίας χρηματοοικονομική πειθαρχία και βιωσιμότητα.

«Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις φετινές συμμετοχές, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα εύρος ιδεών σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς. Οι φιναλίστ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν πραγματικά, αφού  αντιπροσωπεύουν τις ιδιότητες το επιχειρηματικό δαιμόνιο και ηγετικές ικανότητες, που είναι ουσιαστικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα. Η τελική επιλογή του νικητή θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα», δήλωσε ο κ. Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Οι δέκα φιναλίστ και οι επιχειρηματικές ιδέες:
•    Punctum – Στατιστική ανάλυση κοινού θεατρικών παραστάσεων μέσω ερωτηματολογίων και βάσης δεδομένων. Σκοπός της ομάδας είναι η επαναπροώθηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στους συντελεστές της ελληνικής θεατρικής παραγωγής ως συμβουλευτικές υπηρεσίες, εμφανίζοντας ταυτόχρονα τις πιο βασικές πληροφορίες πίσω στο κοινό.

Αιτούντες: κ. Κώστας Καραγκούνης, κα. Jevgenia Lakissova, κ. Θανάσης Κότσης
•    Mezolift – Ένας ανελκυστήρας πολύ χαμηλής κατανάλωσης, που αποθηκεύει την ενέργεια του ήλιου σε μπαταρίες για την λειτουργία του. Προσφέρει ενεργειακή αυτονομία και ασφάλεια, καθώς και πολλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Αιτούντες: κ. Ιωάννης Σαχσαμάνογλου, κα. Ελένη Γιαβρόγλου, κ. Ιωάννης Τσιτσεκίδης
•    Training Experience Centre – Ένα κέντρο διαδραστικής – βιωματικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο να εγείρει το αυθόρμητο ενδιαφέρον και την προσήλωση των συμμετεχόντων. Μια ξεχωριστή προσέγγιση που προάγει τη γνώση προσφέροντας εμπειρίες.

Αιτούντες: κ. Κωνσταντίνος Μητρόπαπας
•    RabT – Το RabT είναι μια εφαρμογή για smartphones και tablets που επικεντρώνεται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία του mobile video. Πιο συγκεκριμένα, το RabT προβάλει μια σειρά από videos σχεδιασμένη ξεχωριστά για τον κάθε χρήστη. Το ποια video θα δει ο κάθε χρήστης υπολογίζεται με βάση έναν στατιστικό αλγόριθμο, ο οποίος αναλύει το προφίλ του και τη δυναμική αλληλεπίδραση που αυτός έχει με την εφαρμογή.

Αιτούντες: κ. Γιάννης Μπρούστας, κ. Γιώργος Λέτζας, κ.Λεονίδας Γαρύφαλλος
•    Stella Mare – Η εταιρία θα έχει σαν αντικείμενο την φιλετοποίηση και επεξεργασία σαρδέλας και γαύρου ελληνικών θαλασσών, την ωρίμανση των δύο αυτών προϊόντων σε οικολογικό ξύδι και την συντήρησή τους σε οικολογικό ελαιόλαδο μαζί με πρόσθεση μπαχαρικών και μυρωδικών για το γευστικό αρωμάτισμα του προϊόντος.

Αιτούντες: κ. Γιώργος Τεριζάκης, κα. Αγγελική Τσιμπλή
•    Sports Management Index – Ο πυρήνας της ιδέας του Sports Management Index είναι η μετατροπή των αθλητικών στατιστικών στοιχείων από άψυχα νούμερα σε ένα ζωντανό εργαλείο παρακολούθησης της απόδοσης παικτών και ομάδων.

Αιτούντες: κ. Κώστας Γαλάνης, κα. Χριστίνα Κολόμβος, κ.Κώστας Χουντής, κ. Αλέξανδρος Τάλλας
•    Great Catering – Η Great Catering είναι μια νέα, καινοτόμος, τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία catering, η οποία θα εξυπηρετεί ιδιώτες, εταιρείες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις. Τα μενού δεν θα είναι τυποποιημένα, καθώς θα παρασκευάζονται από δημιουργική ομάδα με καινοτόμες μεθόδους μαγειρικής και προετοιμασίας και θα εστιάζει τόσο στην παρουσίαση όσο και στην ικανοποίηση των προσωπικών προτιμήσεων των πελατών τους.

Αιτούντες: κα. Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου
•    Solar Electric Tricycle – Η επιχείρηση θα κατασκευάζει και θα διαθέτει στην αγορά, ένα μοντέρνο οικολογικό, πράσινης ενέργειας, εύχρηστο, ελαφρύ ηλεκτρικό τρίκυκλο το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας αυτοματισμούς και ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του.

Αιτούντες: κ. Αντώνης Πατρίκιος
•    Corfu Living History Museum – Μουσειακή έκθεση εν είδει αυθεντικού παλαιού κερκυραϊκού αρχοντικού, όπου θα παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή μίας τυπικής οικογένειας ευγενών του 19ου αιώνα, με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες, πραγματικές μυρωδιές και ήχους εκείνης της εποχής, ώστε ο επισκέπτης να “ταξιδεύει” στο παρελθόν, έχοντας μία ιδιαίτερη και ολοκληρωμένη εμπειρία.

Αιτούντες: κα. Αικατερίνη Ράντου, κα. Θεοδώρα Ευθυμίου
•    Greek Food Obsessions – Επιλεγμένα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα σχεδιασμένα κατάλληλα ώστε να διεισδύσουν σε παγκόσμιες αγορές. Μοναδικοί & πρωτότυποι γευστικοί συνδυασμοί συσκευασμένοι και έτοιμοι προς κατανάλωση.

Αιτούντες: κα. Δανάη Μπεζαντάκου, κα. Mary Rose Ανδριανοπούλου, κα. Μαρία Αλεφραγκή, κα. Ελένη Πλέσσα, κα. Cathy Van Der Ha, κα. Γεωργία Κόλλια

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ξεκίνησε το 2012 με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών για έμπειρους και νέους επιχειρηματίες, παρέχοντάς τους χρηματοδότηση, στήριξη των επιχειρήσεων τους και καθοδήγηση.

Καθοδηγούμενος από την πεποίθηση ότι η επιχειρηματικότητα είναι η ψυχή της οικονομικής ανάπτυξης, ο Όμιλος Libra έχει ήδη δεσμευτεί για περισσότερα από €5 εκατομμύρια για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων των νικητών και για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υποστήριξης και καθοδήγησης από έμπειρα ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων του. Μεταξύ άλλων υποστηρικτών του θεσμού είναι η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία η οποία συμμετέχει με επί πλέον US $500.000 στο πρόγραμμα των βραβείων.
Το βραβείο επιδιώκει να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τις οικονομικές αντιξοότητες στην Ελλάδα και να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη που απαιτείται για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
«Όλοι και κάθε ένας από τους φιναλίστ αξίζουν το βραβείο», δήλωσε ο Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Libra και ιδρυτικό μέλος της THI. «Οι επιχειρηματικές ιδέες που προτείνονται είναι δημιουργικές και εμπνευσμένες, ενώ  ο τεράστιος αριθμός των αιτήσεων μας ενθάρρυνε στο να επεκτείνουμε το πρόγραμμα και να καλωσορίσουμε και άλλους χρηματοδότες στην προσπάθεια».
Συνολικά, 838 άτομα πραγματοποίησαν εγγραφή στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, ενώ 295 επιχειρηματικά σχέδια υποβλήθηκαν εντός της προθεσμίας. Η κριτική επιτροπή εξέτασε προσεκτικά κάθε επιχειρηματικό πλάνο πριν καταλήξει την τελική επιλογή των δέκα φιναλίστ.

Οι νικητές του βραβείου θα ανακοινωθούν μέσα στο μήνα Απρίλιο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βραβείο μπορείτε ν αβρείτε στο http://www.hellenicaward.com/en/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ