ΕΣΑΔ & Prorata: Έρευνα για την γνώμη των Ελλήνων για την ενεργειακή κρίση

O Tάσος Βασιλείου, Υπεύθυνος Στρατηγικής, Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της εταιρείας Prorata και ο Δρ. Χάρης Δούκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης του ΕΜΠ παρουσιάζουν στο CNN GREECE με τον Δημήτρη Πεφάνη τα βασικά συμπεράσματα και σχολιάζουν τα ευρήματα της έρευνας. Παράλληλα, αναλύουν τα μείζονα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες αναφορικά με την πράσινη μετάβαση, την ενεργειακή φτώχεια, αλλά και το ρόλο του κράτους και των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ενεργειακής φτώχειας βρίσκονται οι Έλληνες, καθώς περισσότεροι από τους μισούς πολίτες παραδέχονται ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια στο σπίτι τους από αυτήν που έχουν πραγματικά ανάγκη, λόγω του σημερινού υψηλού κόστους.

Παράλληλα, μόλις δύο στους 10 καταφέρνουν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος εγκαίρως και χωρίς σημαντικές δυσκολίες ενώ ταυτόχρονα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανησυχούν ιδιαίτερα για την αυξανόμενη συχνότητα και ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων στη χώρα μας, την οποία τρεις στους τέσσερις αποδίδουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αυτά είναι κάποια από τα ευρήματα της πρώτης πανελλαδικής δημοσκόπησης για την αποτύπωση των στάσεων και αντιλήψεων των Ελληνίδων και Ελλήνων για την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή, η οποία σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης (ΕΣΑΔ) του ΕΜΠ, σε συνεργασία με την PRORATA, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου PARIS REINFORCE, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Χάρη Δούκα.

Δείτε ΕΔΩ όλη την Έρευνα