ΟΠΑ: Ο εθελοντισμός αποτέλεσε θεσμό και το 2022

To Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) για άλλη μια χρονιά, ολοκλήρωσε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μια σειρά δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς. Με ιδιαίτερη ευαισθησία και διακριτικότητα, το Πανεπιστήμιο, πέρα από τα ακαδημαϊκό του έργο, προσφέρει βοήθεια σε πληττόμενες κοινωνικές ομάδες και επιβραβεύει τον εθελοντισμό και την ανιδιοτέλεια.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα διοργάνωσε το 60ο διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» όπου μεγάλος αριθμός μελών της κοινότητας του ΟΠΑ προσήρθε εθελοντικά για να δωρίσει το ανεκτίμητο δώρο ζωής στους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Παράλληλα  με την αιμοδοσία, τα μέλη της φοιτητικής, εθελοντικής και μη κερδοσκοπικής ομάδας ”Will you… Marrow me?” πραγματοποίησαν ενημέρωση για τη Δωρεά Μυελού των Οστών και προχώρησαν στην καταγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Τις ίδιες ημερομηνίες, έλαβε χώρα και το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Σωματείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «ΕΡΜΗΣ» που σημείωσε μεγάλη προσέλευση, στέλνοντας ακόμα μια φορά μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Με αφορμή την εορτή των  Χριστουγέννων, μέλη της Επιτροπής Ισότητας  Φύλων του ΟΠΑ με τη συμβολή εθελοντικών ομάδων, στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Πανεπιστημίου και συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τον Ξενώνα Γυναικών «Φοίβη». Ταυτόχρονα, με στόχο την πρόληψη και ευαισθητοποίηση, εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ και των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων, διενέργησε δωρεάν & ανώνυμα διαγνωστικούς ελέγχους (rapid test) για HIV/AIDS, Ηπατίτιδα B, και Σύφιλη, με συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Πανεπιστημίου, σε μια λιτή εκδήλωση, απένειμε πιστοποιητικά συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα σε εθελοντές φοιτητές δράσεων που οργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου. Σε αυτή την εκδήλωση και για πρώτη φορά, η διοίκηση απένειμε το Βραβείο «Εθελοντής της Χρονιάς» που καθιερώνεται ως θεσμός για τα επόμενα χρόνια.

Ο Αντιπρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Κωνσταντίνος Δράκος, τόνισε: «Η κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας προσφέροντας έμπρακτη βοήθεια, στηρίζοντας  την ελπίδα και την πίστη στον Άνθρωπο, αξίες που διαπνέουν την κουλτούρα του Ιδρύματος».