Ένωση «Μαζί για το Παιδί» & Skroutz: 835 μαθητές στη Θράκη απέκτησαν πρόσβαση σε αίθουσες νέας τεχνολογίας

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βρίσκεται σταθερά δίπλα στα παιδιά των ακριτικών περιοχών και με την πολύτιμη υποστηρίξη της Skroutz εξόπλισε τεχνολογικά τέσσερις αίθουσες ρομποτικής-πληροφορικής σε σχολεία της Κομοτηνής και του Σουφλίου.

Η συνέργεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» με την Skroutz θα βοηθήσει την τρέχουσα σχολική χρονιά 835 παιδιά, ενώ σε βάθος πενταετίας υπολογίζεται να ωφεληθούν περισσότερα από 4.000 παιδιά. Η πρωτοβουλία αυτή εισάγει τους μαθητές της Θράκης από την νηπιακή ηλικία στον ψηφιακό εγγραμματισμό και στην ανάπτυξη της μαθηματικής και κριτικής σκέψης.

Καλύπτοντας τις ανάγκες των ακριτικών σχολείων

Στο 3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, ένα από τα μεγαλύτερα Γενικά Λύκεια της Κομοτηνής με περισσότερους από  400 μαθητές, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με την Skroutz δημιούργησε ένα νέο εργαστήριο πληροφορικής-ρομποτικής δυναμικότητας 15 θέσεων. Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η συμμετοχή περισσότερων μαθητών στην ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού του σχολείου και η ενθάρρυνση τους στην ανάπτυξη νέων πολυπλοκότερων project.

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής αναβαθμίστηκε το εργαστήριο πληροφορικής-ρομποτικής με σύγχρονα laptop και ενισχύθηκε με επιπλέον kit ρομποτικής που συμβάλλουν στην εξοικείωση περισσότερων μαθητών με την πληροφορική και τη ρομποτική. Παράλληλα, εξοπλίστηκαν τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας με διαδραστικούς πίνακες για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μαθητών.

Στο 12ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, ένα από τα πολυπληθέστερα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας, προσφέρθηκαν kit ρομποτικής, ενώ παράλληλα εγκαταστάθηκαν δύο σύγχρονα διαδραστικά συστήματα που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου νηπιαγωγείου.

Επιπλέον, εμπλουτίστηκε με 11 kit ρομποτικής  και ένα laptop η αίθουσα ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου, που δημιουργήθηκε κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά με την ευγενική υποστήριξη της skroutz.  Με τη νέα δωρεά καλύπτονται οι ανάγκες περισσότερων μαθητών, ενώ παράλληλα το εργαστήρι θα λειτουργεί ως ένας κόμβος δικτύωσης και επιμόρφωσης των εκπαδευτικών των δημοτικών σχολείων όμορων.