Το Publicis Foundation παρουσιάζει την πρωτοβουλία Working With Cancer, για την εξάλειψη του στίγματος του καρκίνου στους χώρους εργασίας

Σε έναν κόσμο όπου ένας στους δύο ανθρώπους θα διαγνωστεί με καρκίνο κατά τη διάρκεια της ζωής του 1 , το Publicis Foundation εγκαινιάζει την πρώτη διακλαδική συμμαχία για την εξάλειψη του στίγματος του καρκίνου στους εργασιακούς χώρους, με την υποστήριξη κορυφαίων φιλανθρωπικών οργανώσεων και οργανισμών που εστιάζουν σε θέματα καρκίνου, όπως το Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK), το MacMillan Cancer Support και το Gustave Roussy Institute.

Τον Απρίλιο του 2022, ο CEO του Publicis Groupe, Arthur Sadoun, διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβλήθηκε σε θεραπεία. Αφού αναφέρθηκε δημόσια στην κατάστασή της υγείας του, έγινε αποδέκτης χιλιάδων προσωπικών μαρτυριών που αποκάλυπταν τον φόβο που βίωναν, όχι μόνο για τη ζωή τους αλλά και για τη δουλειά τους, όσοι έπασχαν από καρκίνο.
Οι συγκεκριμένες μαρτυρίες αντανακλούν μια ανησυχητική πραγματικότητα που στοχεύει να
αντιμετωπίσει η πρωτοβουλία Working with Cancer: Το 50% των ασθενών με καρκίνο φοβούνται να ενημερώσουν τον εργοδότη τους για τη διάγνωσή τους, παρά το γεγονός ότι το 92% αισθάνεται ότι η υποστήριξη που λαμβάνουν στον εργασιακό τους χώρο επηρεάζει θετικά την υγεία τους.

Στο Νταβός στις 17 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η
πρωτοβουλία Working with Cancer ανακοίνωσε μια δέσμευση που συσπειρώνει κάποιες από
τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, με σκοπό να αναπτύξουν μια πιο
υποστηρικτική εργασιακή κουλτούρα για τους υπαλλήλους τους, η οποία θα προάγει την
ανάρρωση και την πλήρη ανάκαμψη (κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη δέσμευση). Σε αυτό το πλαίσιο, η πρωτοβουλία προσκαλεί κάθε επιχείρηση από όλο τον κόσμο, μεγάλη ή μικρή, να συμμετάσχει, μέσω του Workingwithcancerpledge.com. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, κάθε εταιρεία θα μπορεί να αναφέρει τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει προς τους καρκινοπαθείς που εργάζονται στους χώρους της.

Η δέσμευση του Publicis Groupe περιλαμβάνει την παροχή πλήρους εργασιακής ασφάλειας στους καρκινοπαθείς εργαζόμενούς της για τουλάχιστον ένα έτος και την παροχή της απαραίτητης επαγγλεματικής υποστήριξης, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για εκείνους που παρέχουν φροντίδα σε καρκινοπαθείς και εργάζονται εντός του Groupe. Προς ενίσχυση της δέσμευσης που αναλαμβάνει, το Publicis Groupe Groupe υλοποιεί την καμπάνια «Work/Life», η οποία απεικονίζει όσα αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς, όταν αποκρύπτουν την κατάστασή τους από τους συναδέλφους τους.

Μεταξύ των σημαντικών οργανισμών με παγκόσμια εμβέλεια που υποστηρίζουν ήδη την
πρωτοβουλία Working with Cancer βρίσκονται οι Abbvie, Adobe, AXA, Bank of America, BNP
Paribas, BT, Carrefour, Citi, Disney, EE, Google, Haleon, L’Oréal, Lloyd’s, LVMH, Marriott,
McDonald’s, Meta, Mondelez, Microsoft, MSD, Nestlé, Orange, Omnicom, Pepsico, Reckitt,
Renault Group, Sanofi, Toyota, Unilever, Verizon, and Walmart.

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου, η πρωτοβουλία «Working with Cancer» θα απευθύνει ένα κάλεσμα αφύπνισης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με σκοπό να ενθαρρύνει τους πάντες να αναλάβουν τον ρόλο τους στην υποστήριξη των συναδέλφων τους που πάσχουν από καρκίνο. Το κάλεσμα θα υποστηριχθεί απο μια ευρεία καμπάνια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αξίας 100 εκατ. δολαρίων, ποσό που δώρισαν με γενναιοδωρία εταίροι από όλο τον κόσμο.

Arthur Sadoun, CEO, Publicis Groupe: «Είναι μια σκληρή πραγματικότητα, αλλά είτε άμεσα είτε έμμεσα, ο καθένας από εμάς θα έρθει αντιμέτωπος με τον καρκίνο στη ζωή του αλλά και στους χώρους εργασίας του. Οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν τον καθοριστικό ρόλο που τους αναλογεί. Η πρωτοβουλία Working with Cancer έρχεται να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, σε ένα μέτωπο όπου πλήθος επιχειρήσεων έχουν ήδη επενδύσει. Προσφέροντας μεγαλύτερη προβολή και πρόσβαση στις προσπάθειες που ήδη υλοποιούν, μπορούμε από κοινού να μειώσουμε το άγχος και το στίγμα του καρκίνου στον χώρο εργασίας και να επηρεάσουμε θετικά την υγεία των ανθρώπων μας. Μέσω μιας πραγματικά συνεργατικής προσέγγισης, μια μικρή κίνηση υποστήριξης από όλους αποκτά βαθύ και διαρκή αντίκτυπο για τους καρκινοπαθείς στους εργασιακούς χώρους».

Selwyn M. Vickers M.D., FACS, Πρόεδρος και CEO, MSK: «Το MSK είναι υπερήφανο που συμμετέχει ως ιδρυτικός εταίρος στην πρωτοβουλία Working With Cancer και που αναλαμβάνει αυτή τη σημαντική δέσμευση. Ως κλινικοί ιατροί, επιστήμονες αλλά και εργαζόμενοι υγείας που έχουμε δεσμευτεί να φροντίζουμε και να θεραπεύουμε ανθρώπους με καρκίνο, γνωρίζουμε το τίμημα που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη πάθηση στους ασθενείς και στις οικογένειές τους. Η ανάληψη συλλογικής δράσης για την πλήρη έναρξη της συζήτησης γύρω από τον καρκίνο στον εργασιακό χώρο είναι επιτακτική ανάγκη, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται πως έχουν υποστήριξη, καθώς βιώνουν το ταξίδι τους με τη συγκεκριμένη πάθηση».