OK! Anytime Markets AE: Ο ερχομός του 2023 και η δωρεά στο Emfasis Foundation και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης πρωτοβουλίας της OK! Anytime Markets AE «Φωτεινές Πράξεις», η εταιρεία έδωσε έμφαση στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Με το νέο χρόνο, ολοκληρώθηκε η ενέργεια για προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Emfasis Foundation και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Ανάμεσα στα είδη που προσφέρθηκαν ήταν ζυμαρικά, τοματοπολτός, όσπρια, συσκευασμένα είδη μακράς διαρκείας, γάλα και πάνες.

Στην δράση συμμετείχε και ο κόσμος με κάθε του αγορά από τα καταστήματα OK! Anytime Markets & OK! Grocery, κατά τη διάρκεια όλου του Δεκεμβρίου. Τους πελάτες και ακολούθους των OK! Anytime Markets και OK! Grocery στα social media επιβράβευσε η εταιρεία, με τον Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό που διοργάνωσε και τα δώρα που μοίρασε.

Οι «Φωτεινές Πράξεις» αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης κουλτούρας της OK! Anytime Markets AE «δίπλα στην κάθε γειτονιά» και το πλάνο δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας «είμαστε όλοι ΟΚ!».

To Emfasis Foundation είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με έργο τη στήριξη, ανακούφιση και ενδυνάμωση ατόμων και οικογενειών που βιώνουν πολλαπλές μορφές αστεγίας. Πεδίο δράσης της αποτελεί κυρίως η ευρύτερη περιοχή της Αττικής, παρέχοντας ανθρωπιστική, συμβουλευτική και οικογενειακή στήριξη με τα κλιμάκια των έμπειρων streetworkers της οργάνωσης, (κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α.) που πλαισιώνονται από εκπαιδευμένους εθελοντές και 2 κινητές μονάδες στήριξης. Η Emfasis κινητοποιείται και εκτός Αττικής σε περιπτώσεις έκτακτων φυσικών φαινομένων, φυσικών καταστροφών, όπως πρόσφατα στην Κρήτη, Εύβοια, Ρόδο κλπ.

Στόχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Νεάπολης – Συκεών είναι η παροχή βασικών αγαθών σε τουλάχιστον 250 νοικοκυριά (οικογένειες ή μοναχικά άτομα), που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ταυτόχρονα παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη και διασύνδεση με τις προσφερόμενες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης – Συκεών.