La Roche-Posay: Επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου

Το 1/5 των ανδρών και το 1/6 των γυναικών θα περάσουν καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή τους. Έως και το 95% των ογκολογικών ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία εμφανίζουν δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες, ως αποτέλεσμα της θεραπείας τους. Μπορεί να εμφανίσουν κνησμό, αίσθηση καύσου, έντονη ξηρότητα, ρωγμές, φλεγμονή στα νύχια, τριχόπτωση, και μετεγχειρητικές ουλές. Το 50% των θεραπειών για τον καρκίνο διακόπτονται λόγω αυτών των δερματικών ανεπιθύμητων ενεργειών, ενώ το 76% των ασθενών αναγκάζονται να μειώσουν τη δόση της θεραπείας.

Ως η Νο1 μάρκα φροντίδας του δέρματος παγκοσμίως, η La Roche-Posay έχει αφιερώσει περισσότερα από 25 χρόνια στην κλινική έρευνα, δουλεύοντας πάντα δίπλα σε καταξιωμένους ογκολόγους και δερματολόγους. Πέρα από την ανάπτυξη ουσιαστικών προϊόντων φροντίδας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο, πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας να συνεισφέρουμε στην ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου.

Φέτος, στις 4 Φεβρουαρίου 2023, η La Roche-Posay γίνεται ο επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, κάνοντας ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην υλοποίηση αυτής της φιλοδοξίας. Επίσης, αποτελεί τη μοναδική μάρκα φροντίδας του δέρματος που συνεργάζεται με τη Διεθνή Ένωση Κατά του Καρκίνου (UICC).

«Εδώ και 25 χρόνια, η La RochePosay συνεργάζεται με δερματολόγους από όλον τον κόσμο με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους με καρκίνο. Το 1997, αρχίσαμε να προσφέρουμε φροντίδα σε ογκολογικούς ασθενείς στο Κέντρο Υποστηρικτικής Φροντίδας στο Ιαματικό Κέντρο μας στην πόλη La RochePosay. Ωστόσο, ακόμα ακούμε ασθενείς να λένε ‘μακάρι να ήξερα ότι υπάρχουν δερματολογικές λύσεις, θα μου άλλαζε τη ζωή!’. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που είμαστε ο επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου και συνεργάτης της UICC. Ευελπιστούμε ότι, φέρνοντας κοντά τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε πραγματικές λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.» Laetitia Toupet, La Roche-Posay Global Brand President

Η LA ROCHE-POSAY ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (UICC) ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ 2023

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη, η Διεθνής Ένωση Κατά του Καρκίνου (UICC) συσπειρώνει και υποστηρίζει την παγκόσμια κοινότητα καρκίνου μέσα από συνέδρια, εστιάζοντας στην ενίσχυση των ικανοτήτων και στην ευαισθητοποίηση με στόχο να διασφαλίσει ότι η καταπολέμηση του καρκίνου παραμένει προτεραιότητα στην παγκόσμια έρευνα για την υγεία. Η UICC ιδρύθηκε το 1933, και στη βάση των μελών της συμπεριλαμβάνονται πάνω από 1.200 οργανισμοί σε 172 χώρες. Αυτό που τη διαφοροποιεί είναι ότι εκπροσωπεί τόσο αντικαρκινικές ενώσεις και υπουργεία υγείας όσο και ομάδες ασθενών.

Μέσα  από τη συνεργασία της με τη UICC, η La Roche-Posay υποστηρίζει οργανισμούς σε όλον τον κόσμο και χρηματοδοτεί σημαντικά έργα που, πέρα από τη φροντίδα του δέρματος, αφορούν στην προώθηση της υποστηρικτικής φροντίδας για τους ασθενείς. Το έργο αυτό είναι απαραίτητο, καθώς το 80% των ασθενών επιβεβαιώνουν ότι η υποστηρικτική φροντίδα τους βοήθησε στη διαχείριση της νόσου.

Ως συνεργάτης της UICC και χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, η La Roche-Posay συμβάλλει στην προώθηση της ετήσιας αυτής εκδήλωσης που γίνεται αφορμή να συσπειρωθούμε όλοι μαζί στον αγώνα κατά του καρκίνου.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η La Roche-Posay δεσμεύεται να συμβάλει στην ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τον καρκίνο και να ενεργοποιήσει κυβερνήσεις και ιδιώτες σε όλον τον κόσμο, με στόχο να αναλάβουν δράση κατά της νόσου. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου θα έχει θέμα «Close the Care Gap», σε αναγνώριση της δύναμης της συλλογικής ευαισθητοποίησης και δράσης, για τη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς καρκίνο.

«Είμαστε υπερήφανοι για τη νέα μας συνεργασία με τη La RochePosay. Μαζί, θα ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι αντικαρκινικές θεραπείες στο δέρμα και την ευεξία των ασθενών, και θα προαγάγουμε την επαρκή υποστηρικτική φροντίδα. Πρόληψη του καρκίνου και εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τα άτομα που ζουν με καρκίνο –αυτοί είναι οι κοινοί μας στόχοι.» Διευθύνων Σύμβουλος της UICC.

Εκτός από την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου και τη συμβολή στο παγκόσμιο πρόγραμμα της UICC, η La Roche-Posay θα υλοποιήσει ένα νέο έργο με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων της UICC σε ό,τι αφορά στην υποστηρικτική φροντίδα, με την παροχή εκπαίδευσης και την ενίσχυση των ικανοτήτων για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΓΙΓΜΑΤΟΣ: Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Το άγγιγμα παρηγορεί, ανακουφίζει και μειώνει το άγχος και τον πόνο. Μεγάλο μέρος των ασθενών το στερούνται όταν υποβάλλονται σε θεραπείες, καθώς το δέρμα τους είναι ερεθισμένο και καταπονημένο. Ωστόσο, καθημερινές κινήσεις, από τον σύντροφο, τον φροντιστή ή τον γιατρό, μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για τον ασθενή, όταν συνδυάζονται με τα σωστά προϊόντα φροντίδας.

Δημιουργούμε προϊόντα φροντίδας που είναι δερματολογικά ελεγμένα και έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να επικεντρωθούν στην ίαση. Γνωρίζουμε τον αναντικατάστατο ρόλο των φροντιστών και αναγνωρίζουμε μελέτες που δείχνουν τη θετική επίδραση που έχει το άγγιγμα στα επίπεδα του άγχους, του πόνου και της κόπωσης.

Η καμπάνια «Η Θεραπευτική Δύναμη του Αγγίγματος» της La Roche-Posay έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την πολύτιμη υποστηρικτική φροντίδα και τον ζωτικό ρόλο του φροντιστή κατά τη διάρκεια της θεραπείας του ασθενούς. Βασικό στοιχείο της εκστρατείας είναι ότι συμμετέχουν πραγματικοί καρκινοπαθείς και μέλη της οικογένειάς τους, και όχι ηθοποιοί.

FIGHT WITH CARE:ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Η εκστρατεία «Η Θεραπευτική Δύναμη του Αγγίγματος» είναι μέρος μιας μεγαλύτερης, διεθνούς πρωτοβουλίας της La Roche-Posay που λέγεται «Fight With Care». Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2021 και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο, στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και του ευρύτερου κοινού, και στην παροχή βοήθειας στους ασθενείς με οικονομική υποστήριξη αλλά και με δωρεές προϊόντων σε οργανισμούς. Στο πλαίσιο του προγράμματος Fight With Care, το 2021, η La Roche-Posay δημοσίευσε έναν Οδηγό για Ασθενείς με συμβουλές πάνω στον τρόπο πρόληψης, μείωσης και επιβράδυνσης των ανεπιθύμητων ενεργειών –από την ενυδάτωση και την προστασία του πολύ ξηρού δέρματος, μέχρι την ανακούφιση του πόνου που προκαλεί η φλεγμονή στα νύχια και τα τριχοθυλάκια, αλλά και την καταπράυνση των δερματικών αντιδράσεων στα χέρια και τα πόδια.

Επιπλέον, ο Οδηγός περιλαμβάνει ολιστικές συμβουλές για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της αυτοπεποίθησης των ασθενών μέσω της υποστηρικτικής φροντίδας όπως το Rose Pilates, η Σωφρολογία με ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοών, και τα ασφαλή προϊόντα φροντίδας & μακιγιάζ La Roche-Posay που αναδεικνύουν φρύδια, χείλη και νύχια ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση του ασθενούς.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Πιστοί στη δέσμευσή μας για επικαιροποίηση της παγκόσμιας γνώσης στον τομέα του καρκίνου, συνεργαζόμαστε και με την Πολυεθνική Ένωση Υποστηρικτικής Φροντίδας στον Καρκίνο (MASCC): έναν διεπιστημονικό οργανισμό αφιερωμένο στην εφαρμογή, την εκπαίδευση και την έρευνα σε ό,τι αφορά στην υποστηρικτική φροντίδα. Μαζί, δημιουργήσαμε μια διεθνή επιτροπή ογκολόγων, δερματολόγων, νοσηλευτών και ακτινοθεραπευτών. Αποστολή τους είναι να αναπτύξουν νέες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη χρήση των προϊόντων φροντίδας παράλληλα με τα αντικαρκινικά φάρμακα, με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών και, έτσι, να εξασφαλιστούν καλύτερη συμμόρφωση στις θεραπείες και μεγαλύτερες πιθανότητες ανάρρωσης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

– Ο καρκίνος είναι η 1η ανησυχία για την υγεία μετά τον κορονοϊό και την ψυχική ευεξία

– 1/5 άνδρες και 1/6 γυναίκες θα περάσουν καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή τους

– 20 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου ανιχνεύονται κάθε χρόνο, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατομμύρια μέχρι το 2040

– 43,8 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με καρκίνο το 2022

– 25 χρόνια τώρα, η La Roche-Posay έχει ως αποστολή της την ανάπτυξη ουσιαστικών λύσεων

– Περισσότεροι από 28.000 καρκινοπαθείς έχουν λάβει φροντίδα στο Ιαματικό Κέντρο μας από το 2008

– Έως και το 95% των καρκινοπαθών που υποβάλλονται σε θεραπεία εμφανίζουν δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες

– Το 50% των θεραπειών για τον καρκίνο διακόπτονται λόγω δερματικών ανεπιθύμητων ενεργειών

– Το 76% των ασθενών αναγκάζονται να μειώσουν τη δόση της θεραπείας

– Το 80% των ασθενών επιβεβαιώνουν ότι η υποστηρικτική φροντίδα τούς βοήθησε στη διαχείριση της νόσου

– Το 98% των ασθενών έχουν μεγαλύτερη πίστη στην ίαση όταν χρησιμοποιούν τα προϊόντα της La Roche-Posay