«Μαζί για το παιδί»: «Αγκάλιασε» περισσότερα από 38.000 παιδιά και τις οικογένειες τους το 2022

Το «Μαζί για το Παιδί», το 2022, αγκάλιασε 38.193 παιδιά και τις οικογένειες τους στην Ελλάδα με την πολύτιμη στήριξη ιδιωτών, εταιρειών και των εθελοντών του. Μέσω των δράσεων και των προγραμμάτων του διασφαλίζει το δικαίωμα σε παιδιά  και νέους στη χώρα μας να έχουν μια καλύτερη ζωή και ισότιμες ευκαιρίες εξέλιξης για το μέλλον τους.

Εδώ και 27 χρόνια, το «Μαζί για το Παιδί», προασπίζει τις έννοιες της προσφοράς και της αλληλεγγύης ώστε να μετουσιώνονται σε κατάλληλη μορφή υποστήριξης, καλύπτοντας με τρόπο ουσιαστικό τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που αγκαλιάζει.

Μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας, το «Μαζί για το Παιδί», προσπάθησε να καλύψει τα ολοένα και αυξανόμενα αιτήματα οικογενειών που είναι αντιμέτωπες με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Παράλληλα, προσέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η επιστημονική ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες απαντώντας σε κλήσεις και υλοποιώντας δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια και ομάδες γονέων σε όλη τη χώρα.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το «Μαζί για το Παιδί» βρέθηκε δίπλα στα παιδιά και στους νέους της  ακριτικής Θράκης με σκοπό να τους προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην υγεία και την παιδεία.

Τέλος, δόθηκε στα σωματεία-μέλη της Ένωσης οικονομική στήριξη για την υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο την  βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που υποστηρίζουν, ενώ υπήρξε συνεισφορά σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε δομές προστασίας παιδιών σε όλη τη χώρα.

Για την υγεία & ευημερία

Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής  115 25  και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί» και το 2022 ήταν δίπλα σε γονείς, εφήβους, παιδιά και εκπαιδευτικούς που χρειάστηκαν συμβουλευτική στήριξη. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια και ομάδες γονέων σε όλη την Ελλάδα ενώ δόθηκε επιπλέον έμφαση στον πληθυσμό των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών.

  • Προσφέρθηκαν 55.460 λεπτά δωρεάν συµβουλευτικής σε περισσότερους από 3.785 ωφελούµενους
  • Υλοποιήθηκαν 49 δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεµινάρια συνολικής διάρκειας 240 ωρών σε 982 ωφελούμενους από όλη την Ελλάδα
  • Πραγματοποιήθηκαν 6 δωρεάν διαδικτυακές ομάδες γονέων συνολικής διάρκειας 54 ωρών σε 55 ωφελούμενους από όλη την Ελλάδα

Παράλληλα, το «Μαζί για το Παιδί» στήριξε ακριτικές μονάδες υγείας με σκοπό να παρέχουν εξελιγμένες ιατρικές υπηρεσίες  με τη δωρεά 4 ιατρικών μηχανήματων.