To La Meat Maison στηρίζει τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και Συρίας

Με δύο δείπνα προσφοράς στις 21 και 23 Φεβρουαρίου, το La Meat Maison στην Κηφισιά, (https://lameatmaison.com) σε συνεργασία με τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς “Δεσμός” (https://www.desmos.org) και  “Polat Foundation”,  γίνεται ένας ακόμα κρίκος στην παγκόσμια αλυσίδα ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία.

Ανέκαθεν το φαγητό στην ελληνική κουλτούρα θεωρούνταν ιερό. Δεν αφορούσε ποτέ μόνο θρεπτικά συστατικά, ποσότητες και θερμίδες. Ήταν πάντα μια ευγενική και γενναιόδωρη πράξη μοιράσματος. Μια τελετουργία που εξακολουθεί να αποδεικνύει και να δηλώνει την εθνική μας ταυτότητα. Μια ιεροτελεστία ένωσης καρδιών γύρω από ένα τραπέζι.

Έχοντας όλα τα παραπάνω στο μυαλό και επιθυμώντας να συμμετάσχει στη μοναδική “σκυταλοδρομία” ανθρωπιστικής βοήθειας που ενεργοποίησε ο ισχυρός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία, με περισσότερα από 37.000 θύματα και ακόμα περισσότερες εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένες ζωές, το La Meat Maison στην Κηφισιά ανέλαβε την πρωτοβουλία οργάνωσης 2 φιλανθρωπικών δείπνων στήριξης προς τα θύματα της πρωτοφανούς θεομηνίας.

Στις 21 και 23 Φεβρουαρίου και σε συνεργασία με τον ελληνικό μη φιλανθρωπικό οργανισμό “Δεσμός” και τον αντίστοιχο τουρκικό “Polat Foundation”, το εστιατόριο La Meat Maison θα σερβίρει σε ρυθμούς προσφοράς.

Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από τις δύο αυτές βραδιές, θα αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές και θα διατεθούν για την ανακούφιση των σεισμοπαθών και την κάλυψη των αναγκών τους.

Λίγα Λόγια για το La Meat Maison Kifissia

To 500 τετραγωνικών concept κατάστημα του, το La Meat Maison Kifissia διαθέτει deli, κάβα, κρεοπωλείο, αλλά και ένα μοναδικής ατμόσφαιρας, αισθητικής και γεύσεων  bar-restaurant… Βρίσκεται στον αριθμό 92 της Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά και το μενού του υπογράφει ο head chef Δημήτρης Κατριβέσης.

Λίγα Λόγια για τον “ Δεσμό”

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος αξιοποιεί οικονομικές αλλά και σε είδος δωρεές που προέρχονται από τον

Ιδιωτικό τομέα και προορίζονται να βοηθήσουν στην κάλυψη των αναγκών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Μέχρι σήμερα ο “Δεσμός” έχει δημιουργήσει αξία 7 εκ. € για την κοινωνία, αλλάζοντας τις ζωές περισσότερων από 130.000 ανθρώπων.

Λίγα Λόγια για τη μέχρι στιγμής προσφορά του “ Polat Foundation” στις πληγείσες περιοχές 

 Μέχρι στιγμής ο Polat έχει αποστείλει στην περιοχή της Αττάλειας, 35 επικεφαλής και 300 τεχνικούς, 1 γερανό, 3 αυτοκίνητα, 1 φορτηγό και 27 φορτηγά, γεμάτα με όλα τα είδη βασικών ειδών, όπως γεννήτριες, θερμάστρες, κρεβάτια, κουβέρτες, ρούχα και είδη διατροφής.

Η ομάδα του Polat Foundation έχει ήδη δημιουργήσει έναν προσωρινό χώρο στέγασης έκτακτης ανάγκης για 250 επιζώντες και συνεχίζει με ποικίλες δράσεις το έργο στήριξής της προς τις βεβαρημένες από το σεισμό περιοχές .