Γιατροί του Κόσμου: Αποστολή για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία

Την Τρίτη αναχωρεί η πρώτη αποστολή των Γιατρών του Κόσμου από την Αθήνα για την Τουρκία – Συρία η οποία αναμένεται να στηρίξει το προσωπικό επέμβασης που βρίσκεται επιτόπου για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ  που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου.

Το ελληνικό τμήμα της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης απευθύνει έκκληση για χρηματική ενίσχυση με σκοπό να καλυφθούν οι πολλαπλές ανάγκες των πληγέντων και να υποστηριχθεί ο πληττόμενος πληθυσμός.

Οι Γιατροί του Κόσμου εργάζονται ήδη εδώ και αρκετά χρόνια στην περιοχή, υποστηρίζοντας ενεργά την τοπική αρχή να εγγυηθεί την πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε 14 κέντρα υγείας και κινητές κλινικές που καλύπτουν πληθυσμό περίπου 900.000 ατόμων στη βορειοανατολική Συρία. Παράλληλα, παρέχουν απευθείας υπηρεσίες υγείας στα βορειοδυτικά της χώρας σε 12 κέντρα υγείας, βοηθώντας πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα.

Επίσης, οι Γιατροί του Κόσμου ζητούν από τους συμπολίτες τους οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικού υλικού και αναλώσιμων καθώς και για την κάλυψη παροχής υπηρεσιών στους πληγέντες.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την τρέχουσα κατάσταση στις πληγείσες περιοχές και δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε τους Γιατρούς του Κόσμου εδώ.

Γιατί αυτό που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο.

Η #Αλληλεγγύη μας κρατάει ζωντανούς!