Στις 2 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών το “The Upfront Initiative II”

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρωτοβουλία The Upfront Initiative, το ετήσιο συνέδριο της LiFO και της Tsomokos που ασχολείται με την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο, έρχεται στο Ωδείο Αθηνών στις 2 Μαρτίου, με δεκάδες ομιλητές/ομιλήτριες που εκπροσωπούν μειονότητες της κοινωνίας των πολιτών, διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα αλλά και κορυφαίους θεσμούς. Το The Upfront Initiative τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το The Upfront Initiative επιστρέφει, ανοίγοντας έναν ακόμα κύκλο επίκαιρων συζητήσεων στην καρδιά της πόλης και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καταρριφθούν όλα τα τείχη που εμποδίζουν την ισότιμη πρόσβαση και την εξέλιξη στην εργασία ατόμων που αντιμετωπίζονται με καχυποψία λόγω φύλου, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών πεποιθήσεων, αναπηρίας.

Στις φετινές θεματικές του The Upfront Initiative θα τεθούν πολλά ζητήματα, αντανακλώντας άλλωστε τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει την ίδια την κοινωνία. Συζητάμε για τις γυναίκες σε θέσεις ηγεσίας, τον σεξισμό και ηλικιακό ρατσισμό, για ιστορίες coming out στο εργασιακό περιβάλλον, για τη ρευστότητα του φύλου, για την προσβασιμότητα στον χώρο εργασίας και την παροχή ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία. Παράλληλα θα βρεθούν στο προσκήνιο βέλτιστες πρακτικές και success stories ενσωμάτωσης και συμπερίληψης, αλλά ταυτόχρονα, φιλοδοξούμε να ανοίξουμε συζητήσεις δύσκολες αλλά απαραίτητες, για θέματα όπως η έννοια του προνομίου εντός των μειονοτικών ομάδων, η νευροδιαφορετικότητα σε συνάρτηση με την εργασία και οι κοινωνικές ανισότητες που διαιωνίζονται παρά τις καλύτερες προθέσεις της πολιτείας και των εταιρειών.

Υψηλόβαθμα στελέχη δεκάδων σημαντικών εταιρειών μεταξύ των οποίων ΔΕΗ, JTI, Μetro, Abbvie, Microsoft, MSD, Pfizer, Vodafone, Teleperformance, Accenture, Dimand, Accenture, Eurobank, Mytilineos, PwC, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, φορείς και θεσμοί θα βρεθούν στη σκηνή του Ωδείου Αθηνών για να ενώσουν τις φωνές τους με κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών, και να στείλουν μαζί ένα ηχηρό μήνυμα για την ορατότητα στην πράξη, και την ανάγκη οι εταιρείες και οι οργανισμοί να αγκαλιάζουν άτομα βάσει των ταλέντων και των δεξιοτήτων τους.

Οι προσωπικές αφηγήσεις Ολυμπιονικών με ιστορικά επιτεύγματα, όπως ο Πύρρος Δήμας και η Σοφία Μπεκατώρου, θα συναντήσουν τις παρατηρήσεις προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού, όπως του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννη Μόσχου, της καλλιτεχνικής διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Κατερίνας Ευαγγελάτου και του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Γιώργου Καπουτζίδη.

Τα προσωπικά βιώματα της διαμεσολαβήτριας Ρομά, Μαριάννας Δήμου, και της τρανς σεξεργάτριας και επωφελούμενης από το πρόγραμμα του ΔΥΠΑ, Ραφαέλλας Αννίτα, θα πλαισιωθούν από τις τοποθετήσεις του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, του διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η διαδικτυακή τοποθέτηση του Ocean Vuong,  βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή, ο οποίος θα μοιραστεί την εμπειρία ενός πρόσφυγα Ασιάτη που μεγάλωσε στις ΗΠΑ και θα μιλήσει για τη διατομεακότητα και τις διπλά στιγματισμένες κοινωνικές ομάδες.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση  δωρεάν πατήστε ΕΔΩ για την εγγραφή σας