Volkswagen: Αυξάνει το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030

Η Volkswagen αναμένει να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη πιο γρήγορα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Το 2030, “πιθανώς το 80% όλων των οχημάτων που θα παραδοθούν στην Ευρώπη” θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, δήλωσε ο επικεφαλής της μάρκας VW Τόμας Σέφερ στην Handelsblatt. Πριν από δύο χρόνια, η VW είχε θέσει ως στόχο το 70%.

Η Volkswagen δεν θέλει πλέον να πουλά νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη από το 2033. Με 572.100 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ολόκληρος ο Όμιλος VW παρέδωσε περίπου κατά 1/4 περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το περασμένο έτος από ό,τι το 2021. Η κύρια μάρκα του ομίλου παρέδωσε 330.000 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως πέρυσι, τα οποία αντιστοιχούσαν στο επτά τοις εκατό των συνολικών πωλήσεων. Σύμφωνα με έκθεση της “Automobilwoche”, στην Ευρώπη ήταν λίγο πάνω από το 10%.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει στην πραγματικότητα να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων ντίζελ και βενζίνης από το 2035. Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ(FDP) αμφισβήτησε την έγκριση της Γερμανίας για το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην ΕΕ.