ΒΕΛΟΣ: Πιστοποίηση σεμιναρίων από την Global Cert

Τα Βιωματικά Εργαστήρια Λειτουργικής Οικογενειακής Συνεξέλιξης (ΒΕΛΟΣ) έλαβαν πρόσφατα διεθνή αναγνώριση,  με την πιστοποίηση Advanced (NOCN) του Φορέα Πιστοποίησης Global Cert, που είναι εγκεκριμένη από το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς. 

Πρόκειται για βιωματικά – διαδραστικά σεμινάρια που απευθύνονται τόσο σε γονείς  όσο και παιδαγωγούς παιδιών κάθε ηλικίας, από την προσχολική έως και την εφηβεία. 

Τα σεμινάρια που απευθύνονται σε γονείς στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία  γονέα παιδιού, έτσι ώστε το παιδί να αποκτήσει αυτονομία, να είναι  ισορροπημένο και χαρούμενο.

Οι γονείς εκπαιδεύονται και υποστηρίζονται, ώστε να κατανοούν καλύτερα την καθημερινή συμπεριφορά  του παιδιού και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του στις διάφορες φάσεις ανάπτυξης. Παράλληλα, αναπτύσσουν δεξιότητες, ώστε να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές δυσκολίες με τα παιδιά τους δημιουργικά και αποτελεσματικά.

Τα σεμινάρια που απευθύνονται  σε παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, φροντιστές και πολλές ακόμα ειδικότητες, (όπως μουσικούς, εικαστικούς, θεατρολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κα.) έχουν σαν στόχο την σύγχρονη εκπαίδευση και επιμόρφωση των ειδικών, όσον αφορά στην επικοινωνία τους με τα παιδιά, καθώς και στην επικοινωνία τους με τους γονείς. Ταυτόχρονα αποκτούν νέες δεξιότητες που τους επιτρέπουν να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους  πάντα με γνώμονα το καλό του παιδιού και της οικογένειας.

Οι  εκπαιδεύτριες των σεμιναρίων ΒΕΛΟΣ διαθέτουν  πολυετή εμπειρία  ως σύμβουλοι σε θέματα  παιδαγωγικής, ψυχικής υγείας, θεραπείας λόγου και επικοινωνίας, σχολικής μελέτης.

Τα σεμινάρια  πραγματοποιούνται είτε δια ζώσης στην Ηλιούπολη και στο Γαλάτσι, είτε  διαδικτυακά μέσω zoom, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Χωρίζονται σε αυτοτελή σεμινάρια (1 δίωρη συνάντηση) ή σε θεματικούς κύκλους (5 δίωρες συναντήσεις/ μια ανά δύο εβδομάδες).