Canon: Έναρξη του Προγράμματος για την Εξέλιξη Σπουδαστών του 2023

Η Canon Europe ξεκινά και φέτος την αποδοχή αιτήσεων για το διάσημο Πρόγραμμα για την Εξέλιξη Σπουδαστών (Canon Student Development Programme, CSDP). Αυτή είναι η έβδομη επανάληψη του προγράμματος, μέσω του οποίου εκατοντάδες επίδοξοι φωτογράφοι έχουν λάβει υποστήριξη για να πραγματοποιήσουν τα πρώτα, ζωτικής σημασίας βήματά τους προς μια σταδιοδρομία στον χώρο του φωτορεπορτάζ. Αυτή η κορυφαία στον κλάδο πρωτοβουλία προσφέρει πρόσβαση και συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες από τη φωτογραφική κοινότητα, καθώς και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές διοργανώσεις του χώρου.

Το CSDP αποτελεί ανεκτίμητο εφαλτήριο για την επόμενη γενιά φωτορεπόρτερ. Παλαιότεροι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προσκλήθηκαν να εργαστούν σε γνωστά πρακτορεία ειδήσεων και διεθνώς αναγνωρισμένους εκδοτικούς οργανισμούς, όπως η απόφοιτος του 2021 Chiara Negrello, της οποίας η δουλειά παρουσιάζεται τακτικά στους New York Times· ο απόφοιτος του 2022 Βασίλης Τσώλης, του οποίου τα οικεία πορτραίτα νομαδικών βοσκών αιγοπροβάτων στην Ελλάδα δημοσιεύτηκαν στον Guardian· και η Sara Affolter, από την Ελβετία, η οποία υποστηρίχτηκε από την Ulla Lohmann, μέντορά της στο CSDP, για την έκδοση του πρώτου της βιβλίου σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων.

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε φοιτητές και ασκούμενουςi που κατοικούν και σπουδάζουν στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, από τις 13 Μαρτίου έως τις 16 Απριλίου. Ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων θα διατεθεί επίσης σε ταλέντα που θα προταθούν από επαγγελματίες του κλάδου. Οι συμμετοχές θα κριθούν από ένα πάνελ με συντάκτες των Getty Images, Reuters, AFP και EPA, οι οποίοι θα επιλέξουν την αρχική ομάδα των 100 πιο υποσχόμενων νεαρών αφηγητών στο δικό μας μέρος του κόσμου.