Οι κορυφαίοι των Ευρωπαϊκών Βραβείων ΕΚΕ

Σε εκδήλωση που οργάνωσε το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη την Τρίτη 23η Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανακοινώθηκαν οι τίτλοι των πρακτικών και τα ονόματα των επιχειρήσεων που τις εφαρμόζουν, οι οποίοι βραβεύθηκαν στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Βραβείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), το νέο θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών ΕΚΕ.

Στην  κατηγορία “Μεγάλη επιχείρηση” βραβεύθηκε η πρακτική “Αποστολή νερό” της εταιρείας Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε. και στην κατηγορία “Μικρομεσαία επιχείρηση” η πρακτική “Όλοι μαζί μπορούμε” της εταιρείας ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.Ε. (ΣΚΑΙ 100,3).

Επίσης, στην κατηγορία “Μεγάλη επιχείρηση” έπαινο πήραν οι πρακτικές “Η Ελλάδα Καινοτομεί!” της τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. και “Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης στα Παιδικά Χωριά SOS” της εταιρείας VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ., ενώ στην κατηγορία “Μικρομεσαία επιχείρηση” ξεχώρισαν οι πρακτικές “YouthSpark: GetBusy” της εταιρείας Microsoft Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. και “Πόρος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης” της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Οι πρακτικές αυτές επελέγησαν μέσα από 38 συνολικά, που υπέβαλαν 31 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα.

Τις απονομές έκαναν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, o Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Στέφανος Κομνηνός, ο  επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Ευθύμιος Βιδάλης.  

Βασικός ομιλητής  της εκδήλωσης ήταν ο κ. Peter Economides, με θέμα “The importance of ΓΙΝΕΤΑΙ”.  

Αναφερόμενη στα βραβεία η Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την ΕΚΕ κ. Μαρία Αλεξίου είπε: “Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι μία φιλοσοφία για το επιχειρείν που επαναφέρει στο προσκήνιο ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και την κοινωνία. Η συμμετοχή 31 ελληνικών επιχειρήσεων μικρών, μεσαίων και μεγάλων στο νέο θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διοργανώθηκε και στη χώρα μας, είναι ένα ισχυρό μήνυμα, ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν την προσπάθεια, μαθαίνουν να λειτουργούν πιο συνεργατικά, αγκαλιάζουν την καινοτομία και πάνω από όλα ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος, για τον λόγο αυτό και εστιάζουν πλέον συστηματικά τις κοινωνικές τους δράσεις στα παιδιά και στους νέους, σ’ αυτούς που είναι το μέλλον!”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ