Praktiker Hellas: Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης στις 18 Μαρτίου αλλά και όλο τον χρόνο

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY, με τη Βιωσιμότητα στο κέντρο της επιχειρηματικής της φιλοσοφίας, έχει κάθε λόγο να γιορτάζει στις 18 Μαρτίου την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης. Πρόκειται, εξάλλου, για έναν retailer με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου και την εδραίωση της οικολογικής συνείδησης, την «Περιβαλλοντική Υπόσχεση: Το Σπίτι μας αλλάζει την Πόλη», το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς με ενέργειες που ωφελούν την αειφορία και προάγουν την κουλτούρα ανακύκλωσης σε όλο το φάσμα του οικοσυστήματός
της.

Η εταιρία διευρύνει διαρκώς τη Στρατηγική Βιωσιμότητάς της και επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη στο σύνολο του δικτύου της, μέσα από την ενεργειακή αναβάθμιση των δομών της, αλλά και προγράμματα και δράσεις που ευαισθητοποιούν και προσθέτουν αξία στο σύνολο της κοινωνίας. Διαθέτει τα μεγαλύτερα parking ανακύκλωσης, στο σύνολο των καταστημάτων της, στα οποία μπορεί το κοινό να ανακυκλώσει τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές του, όπως επίσης και μπαταρίες, στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται τοποθετημένοι σε διακριτά σημεία σε όλα τα καταστήματά της. Ενδεικτικά, για το 2022, η Praktiker ανακύκλωσε 2,5 τόνους μπαταρίες γενικής χρήσης, 4,5 τόνους μπαταρίες
αυτοκινήτου και 362 τόνους ηλεκτρικών συσκευών, λαμπτήρων και φωτιστικών, 30 φορές πάνω από τη συλλογή του 2021 (12 τόνοι). Επιπλέον, η Praktiker συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα ανακύκλωσης, όπως το Πρόγραμμα Επιδότησης Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Συσκευών, «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», ενώ η ίδια έχει δημιουργήσει το «Ανακυκλώνω και Κερδίζω Πράσινα», παρακινώντας τον κόσμο να ανακυκλώσει ενεργοβόρες συσκευές, αλλάζοντάς τες με τελευταίας τεχνολογίας, κορυφαία brands και επιβραβεύοντάς τον με δωροεπιταγές ανακύκλωσης. Στον κατάλογο προϊόντων που ανακυκλώνονται κάθε χρόνο στα καταστήματά της περιλαμβάνονται ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές –μικροσυσκευές, λαμπτήρες και φωτιστικά, εργαλεία, μπαταρίες γενικής χρήσης, μπαταρίες αυτοκινήτου, χαρτί και συσκευασίες (πλαστικές, χάρτινες, κλπ).
Παράλληλα, στα καταστήματά της και το praktiker.gr οι επισκέπτες θα βρουν μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα ανακύκλωσης και ανακυκλώσιμων υλικών, όπως γλάστρες-κασπώ, οικιακά είδη από ανακυκλωμένα μπουκάλια, αλλά και επαναχρησιμοποιούμενα είδη όπως τσάντες και θερμός και πολλά ακόμα προϊόντα με μεγάλο κύκλο ζωής. Με την πεποίθηση ότι μέσα από απλές επιλογές και πράξεις μπορούμε να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας στην πόλη και κατ’ επέκταση γενικότερα στο περιβάλλον μας, η εταιρία διαθέτει λύσεις και προτάσεις για πιο φιλικά προς το περιβάλλον σπίτια, αλλά και επιχειρήσεις.

Φυσικά, η πράσινη «ατζέντα» τη Praktiker ξεκινά πρωτίστως από το εσωτερικό της, καθώς φροντίζει για την ανακύκλωση τόσο στους χώρους των καταστημάτων, όσο και σε αυτούς των γραφείων του προσωπικού της, με τη διάθεση ειδικών κάδων ανακύκλωσης. Ταυτόχρονα, επενδύει με συνέπεια στην εκπαίδευση των εργαζομένων της σε θέματα βιωσιμότητας και καλές πρακτικές ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης η Praktiker ανανεώνει την Περιβαλλοντική της Υπόσχεση να λειτουργεί πιο πράσινα, να φέρνει διαρκώς καινοτόμες λύσεις και να προσφέρει βιώσιμες επιλογές που βάζουν τη φύση σε κάθε σπίτι. Έτσι, μπορούμε όλοι να γίνουμε αρωγοί στην προσπάθεια για ένα καλύτερο, βιώσιμο και καθαρότερο περιβάλλον για όλους.