Siemens Ελλάδος: Ένωσε τις δυνάμεις της με το Κινητικό Εργαστήρι στον φετινό Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Εργαζόμενοι της Siemens Ελλάδος και μέλη του αθλητικού συλλόγου για άτομα με Αναπηρίες «Κινητικό Εργαστήρι», ένωσαν δυνάμεις και έτρεξαν από κοινού τη διαδρομή των 5χλμ. του 11 ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας για καλό σκοπό. Η Siemens Ελλάδος συγκέντρωσε χρηματική δωρεά η οποία θα αξιοποιηθεί από τη ΜΚΟ «Κινητικό Εργαστήρι» για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού.

Συνολικά, 60 δρομείς από την ομάδα τρεξίματος «Fit4Life» της Siemens και την ομάδα της
ΜΚΟ «Κινητικό Εργαστήρι» βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 19 Μαρτίου και
έλαβαν μέρος στον αγώνα των 5χλμ. με μήνυμα «Τρέχουμε Μαζί – Ημιμαραθώνιος Αθήνας
2023». Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν η ενίσχυση του σημαντικού έργου της ΜΚΟ «Κινητικό Εργαστήρι» και των νεαρών αθλητών-μελών του, μέσω χρηματικής δωρεάς από τη Siemens. Η εταιρεία μάλιστα τριπλασίασε το κόστος συμμετοχής για κάθε εργαζόμενό της που έτρεξε τη διαδρομή των 5χλμ.

Το Κινητικό Εργαστήρι είναι ένας αθλητικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που
ιδρύθηκε το 2012 και απευθύνεται σε Άτομα με Αναπηρία. Σε ένα οργανωμένο πλαίσιο
προσφέρει αθλητικά προγράμματα θεραπευτικού αλλά και αγωνιστικού χαρακτήρα. Επιπλέον, ο σύλλογος πραγματοποιεί προγράμματα κοινωνικοποίησης και αναψυχής, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μελών του. Μεταξύ αυτών των δραστηριοτήτων περιλαμβάνεται η συμμετοχή στον 11 ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας παρέα με την ομάδα τρεξίματος της Siemens Ελλάδος.

Ο CEO της Siemens Α.Ε., Δρ. Βασίλης Χατζίκος, δήλωσε σχετικά με την ενέργεια: «Η προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας της Siemens και μέσα από τις εξατομικευμένες δράσεις μας στοχεύουμε στην
υποστήριξη αξιόλογων φορέων, όπως είναι το «Κινητικό Εργαστήρι». Η φετινή μας συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς όλοι μαζί, ως μια ενωμένη ομάδα, τρέξαμε για έναν πολύ καλό σκοπό ώστε να εξοπλιστεί η ΜΚΟ με αναβαθμισμένο αθλητικό εξοπλισμό. Με αυτό το πνεύμα συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον!».

Η Ειρήνη Κουφάκη, Head of Communications και P&O της Siemens Α.Ε.,  προσέθεσε: «Εντυπωσιαστήκαμε από την αγάπη και την προσήλωση των ανθρώπων από το «Κινητικό Εργαστήρι» για το έργο που επιτελούν. Γνωρίζοντας δε τα παιδιά και τους φροντιστές τους ήταν ξεκάθαρο ότι αυτή η σύμπραξη θα μας γέμιζε όλους με έντονα συναισθήματα! Και ο αγώνας της Κυριακής, 19 Μαρτίου απέδειξε ακριβώς αυτό, ΜΑΖΙ γινόμαστε καλύτεροι, πετυχαίνουμε περισσότερα!».    

Η Δήμητρα Δημάκη, πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου για άτομα με Αναπηρίες «Κινητικό Εργαστήρι», σημείωσε: «Ως πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου για άτομα με Αναπηρίες «Κινητικό Εργαστήρι», θέλω να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία Siemens και τη δρομική της ομάδα για την άψογη συνεργασία και την αγάπη με την οποία περιβάλλανε την ομάδα συμμετοχής μας στα 5 χλμ. του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Η κοινή αυτή δράση, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας για τα θέματα της αναπηρίας. Η προσπάθεια της Siemens για την ένταξη και την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία είναι συγκινητική και είμαστε ευγνώμονες για αυτήν τη συνεργασία. Ελπίζουμε αυτή η δράση να αποτελέσει αφορμή και να βρει μιμητές στο μέλλον ώστε να ευεργετηθεί ευρύτερα η αναπηρική κοινότητα. Εκ μέρους όλων, παιδιών, γονιών και προπονητών εκφράζουμε τη βαθιά εκτίμηση μας για τη στήριξη της Siemens και ανυπομονούμε για παρόμοιες δράσεις στο μέλλον!».